ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس و اثرات سلامتی بخش آنها در انسان
(ندگان)پدیدآور
خیری, آقاخانعلی اکبرلو, جوادطهماسبی, راحلهنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: ازآنجاییکه آنتیاکسیدانهای طبیعی موجود در ماهیها نقش مهمی در مهار رادیکالهای آزاد و پیشگیری از بیماریها مانند سرطان، آترواسکلروزیس، دیابت و غیره در انسان دارند، این مطالعه بهمنظور سنجش خاصیت آنتیاکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس جهت بررسی اثرات سلامتی بخش آنها در انسان واقع در شمال غرب ایران انجام گردید.
مواد و روش کار: در این پژوهش پس از تهیه عصاره آبی و الکلی گوشت 2 گونه از ماهیان پرمصرف موردمطالعه صیدشده در حوزه رودخانه ارس (سوف و کپور)، خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره آنها با استفاده از روشهای DPPH، ABTS و RP در مقایسه با BHT موردبررسی قرار گرفت. نتایج با آنالیز واریانس یکطرفه و تست تعقیبی دانکن بررسی شد.
یافتهها: طبق نتایج بهدستآمده در عصارههای آبی و الکلی، گوشت ماهی سوف بهطور معناداری دارای خواص آنتیاکسیدانی و قدرت احیاکنندگی بالاتری نسبت به ماهی کپور دارا بود. تفاوت معنیداری بین خاصیت آنی اکسیدانی گوشت دو گونه ماهی وجود داشت (P
کلید واژگان
سلامتی بخشسوف
کپور
رودخانه ارس
خاصیت آنتیاکسیدانی
تغذیه
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2020-02-011398-11-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
مجتمع تحقیقاتی و آموزشی ارومیه




