نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیانی فرد, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorیخچالی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:29:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:29:48Z
dc.date.available1399-08-21T22:29:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:29:48Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationکیانی فرد, لیلا, یخچالی, محمد, ایمانی, مهدی. (1397). مطالعه فعالیت و ارزیابی اثرات pH و دما بر سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در کرم بالغ فاسیولا هپاتیکا. مجله مطالعات علوم پزشکی, 29(12), 904-912.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-4615-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487074
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: فاسیولوزیس یک بیماری انگلی مشترک است که توسط ترماتود فاسیولا هپاتیکا ایجاد می‌شود. پروتئازها جهت بقای انگل‌ها ضروری می‌باشند. هدف از این مطالعه جهت بررسی فعالیت و مطالعه اثرات pH و دما بر سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در ترماتود فاسیولا هپاتیکا بود. مواد و روش‌ کار: ترماتودهای بالغ فاسیولا هپاتیکا از کبد گاوهای کشتار شده در کشتارگاه شهرستان ارومیه جدا شدند و میزان پروتئین آن‌ها اندازه‌گیری شد. فعالیت پروتئولیتیک عصاره کرم بالغ با استفاده از سوبسترای آزوکازئین در محدوده pH 2 تا 12 موردبررسی قرار گرفت. سوبسترای ویژه تریپسین، کیموتریپسین و کاتپسین B برای سنجش آنزیم‌های پروتئازی استفاده شد. اثر مهارکننده‌های پروتئازی پپساتین، DTT، PMSF و EDTA بر روی این آنزیم‌ها بررسی شد. برآورد دما و pH بهینه در محدوده دمایی 90-10 درجه سانتی‌گراد و 12-2 pH بود. یافته‌ها: pH بهینه فعالیت برای تریپسین و کیموتریپسین قلیایی و فعالیت پروتئولیتیکی و کاتپسین B اسیدی بود. فعالیت سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در فاسیولا هپاتیکا ثبت گردید. دمای بهینه برای فعالیت تریپسین و کیموتریپسین در 50 درجه سانتی‌گراد و کاتپسین B در 40-30 درجه سانتی‌گراد بود. هر سه پروتئاز پایداری دمایی تا 40 درجه سانتی‌گراد را نشان دادند. بحث و نتیجه‌گیری: ثبات دمایی بالای پروتئازهای فاسیولا هپاتیکا نشان داد که به‌عنوان یک عامل بالقوه می‌توانند کاربردی زیستی در تهیه واکسن و داروهای ضد انگلی داشته باشند.  fa_IR
dc.format.extent489
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectفاسیولا هپاتیکاfa_IR
dc.subjectسرین پروتئازfa_IR
dc.subjectسیستئین پروتئازfa_IR
dc.subjectدماfa_IR
dc.subjectانگل و قارچ شناسیfa_IR
dc.titleمطالعه فعالیت و ارزیابی اثرات pH و دما بر سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در کرم بالغ فاسیولا هپاتیکاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدکتری تخصصی انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم پایه، بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue12
dc.citation.spage904
dc.citation.epage912


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد