مطالعه فعالیت و ارزیابی اثرات pH و دما بر سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در کرم بالغ فاسیولا هپاتیکا
(ندگان)پدیدآور
کیانی فرد, لیلایخچالی, محمدایمانی, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: فاسیولوزیس یک بیماری انگلی مشترک است که توسط ترماتود فاسیولا هپاتیکا ایجاد میشود. پروتئازها جهت بقای انگلها ضروری میباشند. هدف از این مطالعه جهت بررسی فعالیت و مطالعه اثرات pH و دما بر سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در ترماتود فاسیولا هپاتیکا بود.
مواد و روش کار: ترماتودهای بالغ فاسیولا هپاتیکا از کبد گاوهای کشتار شده در کشتارگاه شهرستان ارومیه جدا شدند و میزان پروتئین آنها اندازهگیری شد. فعالیت پروتئولیتیک عصاره کرم بالغ با استفاده از سوبسترای آزوکازئین در محدوده pH 2 تا 12 موردبررسی قرار گرفت. سوبسترای ویژه تریپسین، کیموتریپسین و کاتپسین B برای سنجش آنزیمهای پروتئازی استفاده شد. اثر مهارکنندههای پروتئازی پپساتین، DTT، PMSF و EDTA بر روی این آنزیمها بررسی شد. برآورد دما و pH بهینه در محدوده دمایی 90-10 درجه سانتیگراد و 12-2 pH بود.
یافتهها: pH بهینه فعالیت برای تریپسین و کیموتریپسین قلیایی و فعالیت پروتئولیتیکی و کاتپسین B اسیدی بود. فعالیت سرین پروتئاز و سیستئین پروتئاز در فاسیولا هپاتیکا ثبت گردید. دمای بهینه برای فعالیت تریپسین و کیموتریپسین در 50 درجه سانتیگراد و کاتپسین B در 40-30 درجه سانتیگراد بود. هر سه پروتئاز پایداری دمایی تا 40 درجه سانتیگراد را نشان دادند.
بحث و نتیجهگیری: ثبات دمایی بالای پروتئازهای فاسیولا هپاتیکا نشان داد که بهعنوان یک عامل بالقوه میتوانند کاربردی زیستی در تهیه واکسن و داروهای ضد انگلی داشته باشند.
کلید واژگان
فاسیولا هپاتیکاسرین پروتئاز
سیستئین پروتئاز
دما
انگل و قارچ شناسی
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2019-03-011397-12-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
دکتری تخصصی انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراناستاد گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
دانشیار گروه علوم پایه، بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران




