نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآزموده, فائزهfa_IR
dc.contributor.authorاصلانی مهر, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorلوری زاده, نداfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T22:29:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T22:29:02Z
dc.date.available1399-08-21T22:29:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T22:29:02Z
dc.date.issued2017-09-01en_US
dc.date.issued1396-06-10fa_IR
dc.identifier.citationآزموده, فائزه, اصلانی مهر, معصومه, لوری زاده, ندا. (1396). بررسی آزمایشگاهی تأثیر عصاره آبی ریشه ی شیرین بیان بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس. مجله مطالعات علوم پزشکی, 28(6), 394-400.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-3865-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487006
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: عفونت‌های دهان و پوسیدگی دندان هنوز هم به‌عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه می‌باشد. عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان حاوی ترکیبات گیاهی دارویی است که این ترکیبات توانایی سرکوب پاتوژن‌های مرتبط با پوسیدگی و بیماری‌های قارچی دهان را دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد میکروبی عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای (تجربی-آزمایشگاهی) از عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان با کد هرباریوم 322 -H00l- 93 استفاده شد. سپس اثر غلظت‌های mg/ml 256 - 2 عصاره آبی ریشه آن بر روی سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس (ATCC 35668) و سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231)، با تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)[1] و آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC)[2] به روش macro broth dilution موردبررسی قرار گرفت. کلیه آزمایشات با سه بار تکرار انجام و میانگین نتایج به‌دست‌آمده، در آنالیز آماری داده‌ها توسط نرم‌افزار 20 SPSS مورداستفاده قرار گرفت. یافته‌ها: حداقل غلظت مهاری عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای استرپتوکوکوس موتانس mg/ml 2 و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml16 بود. عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای کاندیدا آلبیکنس در دامنه mg/ml 256 -2 نه‌تنها فاقد اثر مهارکنندگی بود بلکه در این غلظت‌ها گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل نسبت رشد بیشتری را از خود نشان می‌داد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد اگرچه عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان فاقد اثر ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس در غلظت‌های mg/ml 256- 2 است ولیکن دارای خاصیت ضد باکتریایی مؤثر برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس به‌عنوان یکی از پاتوژن‌های اصلی در تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان است.fa_IR
dc.format.extent468
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectعصاره آبی ریشه ی شیرین بیانfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوکوس موتانسfa_IR
dc.subjectکاندیدا آلبیکنسfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی آزمایشگاهی تأثیر عصاره آبی ریشه ی شیرین بیان بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قزوین. دانشکده دندان پزشکیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قزوین. دانشکده دندان پزشکیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue6
dc.citation.spage394
dc.citation.epage400


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد