• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 28, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 28, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آزمایشگاهی تأثیر عصاره آبی ریشه ی شیرین بیان بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس

    (ندگان)پدیدآور
    آزموده, فائزهاصلانی مهر, معصومهلوری زاده, ندا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    468.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: عفونت‌های دهان و پوسیدگی دندان هنوز هم به‌عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه می‌باشد. عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان حاوی ترکیبات گیاهی دارویی است که این ترکیبات توانایی سرکوب پاتوژن‌های مرتبط با پوسیدگی و بیماری‌های قارچی دهان را دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد میکروبی عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای (تجربی-آزمایشگاهی) از عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان با کد هرباریوم 322 -H00l- 93 استفاده شد. سپس اثر غلظت‌های mg/ml 256 - 2 عصاره آبی ریشه آن بر روی سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس (ATCC 35668) و سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231)، با تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)[1] و آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC)[2] به روش macro broth dilution موردبررسی قرار گرفت. کلیه آزمایشات با سه بار تکرار انجام و میانگین نتایج به‌دست‌آمده، در آنالیز آماری داده‌ها توسط نرم‌افزار 20 SPSS مورداستفاده قرار گرفت. یافته‌ها: حداقل غلظت مهاری عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای استرپتوکوکوس موتانس mg/ml 2 و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml16 بود. عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای کاندیدا آلبیکنس در دامنه mg/ml 256 -2 نه‌تنها فاقد اثر مهارکنندگی بود بلکه در این غلظت‌ها گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل نسبت رشد بیشتری را از خود نشان می‌داد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد اگرچه عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان فاقد اثر ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس در غلظت‌های mg/ml 256- 2 است ولیکن دارای خاصیت ضد باکتریایی مؤثر برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس به‌عنوان یکی از پاتوژن‌های اصلی در تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان است.
    کلید واژگان
    عصاره آبی ریشه ی شیرین بیان
    استرپتوکوکوس موتانس
    کاندیدا آلبیکنس
    فعالیت ضد میکروبی
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2017-09-01
    1396-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی قزوین. دانشکده دندان پزشکی
    مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی
    دانشگاه علوم پزشکی قزوین. دانشکده دندان پزشکی

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3865-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/487006

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب