| dc.contributor.author | خسروی, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | امید علی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رسولیان, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | چوبینه, سیروس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:50:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:50:38Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:50:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:50:38Z | |
| dc.date.issued | 2017-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2017). scientific magazine yafte, 19(1), 20-30. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2474-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483802 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: با وجود اثرات مفید فعالیتهای منظم ورزشی، فعالیتهای حاد وامانده ساز باعث بروز آسیب اکسیداتیو در کبد میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یکهفتهای مصرف عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان تغییرات مالون دی آلدئید (MDA) و آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد موشهای نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز بود.
مواد و روش ها: 48 سر موش نر ویستار بهصورت تصادفی به سه گروه 1. کنترل یک (حلال عصاره زعفران) ۲. کنترل دو (حلال عصاره زعفران+ تمرین) 3. تجربی (mg/kg 50 عصاره آبی زعفران+ تمرین) دستهبندی شدند (هر گروه شامل 16 سر موش). پس از یک هفته، نیمی از هر سه گروه بدون وامانده شدن و نیم دیگر موشهای گروه کنترل ۲ و تجربی بلافاصله پس از وامانده کردن قربانی شدند و مقادیر SOD، CAT، GPX و MDA کبد آنها اندازهگیری شد.
یافته ها: متعاقب فعالیت وامانده ساز میزان MDA و فعالیت آنزیمهای SOD، CAT، GPX بافت کبد موشهای گروه تجربی برخلاف گروه کنترل، تغییر معنیداری نیافت (05/0<P).
بحث و نتیجه گیری: مصرف عصاره آبی کلاله زعفران باعث تقویت سیستم دفاعی آنتیاکسیدانی کبد موشهای ویستار شده و از تغییرات معنیدار سیستم دفاع آنتیاکسیدانی آنزیمی و MDA بافت کبد درنتیجه فعالیت وامانده ساز جلوگیری میکند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 295 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت وامانده ساز | fa_IR |
| dc.subject | زعفران | fa_IR |
| dc.subject | مالون دی آلدئید | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.title | اثر مصرف کوتاهمدت عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان مالون دی آلدئید و سیستم آنتیاکسیدانی کبد موشهای نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تربیتبدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیتاللهالعظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تربیتبدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیتاللهالعظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 20 | |
| dc.citation.epage | 30 | |