اثر مصرف کوتاهمدت عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان مالون دی آلدئید و سیستم آنتیاکسیدانی کبد موشهای نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز
(ندگان)پدیدآور
خسروی, امیرامید علی, فاطمهرسولیان, بهرامچوبینه, سیروسنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: با وجود اثرات مفید فعالیتهای منظم ورزشی، فعالیتهای حاد وامانده ساز باعث بروز آسیب اکسیداتیو در کبد میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یکهفتهای مصرف عصاره آبی کلاله زعفران بر میزان تغییرات مالون دی آلدئید (MDA) و آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد موشهای نر جوان پس از یک جلسه فعالیت حاد وامانده ساز بود.
مواد و روش ها: 48 سر موش نر ویستار بهصورت تصادفی به سه گروه 1. کنترل یک (حلال عصاره زعفران) ۲. کنترل دو (حلال عصاره زعفران+ تمرین) 3. تجربی (mg/kg 50 عصاره آبی زعفران+ تمرین) دستهبندی شدند (هر گروه شامل 16 سر موش). پس از یک هفته، نیمی از هر سه گروه بدون وامانده شدن و نیم دیگر موشهای گروه کنترل ۲ و تجربی بلافاصله پس از وامانده کردن قربانی شدند و مقادیر SOD، CAT، GPX و MDA کبد آنها اندازهگیری شد.
یافته ها: متعاقب فعالیت وامانده ساز میزان MDA و فعالیت آنزیمهای SOD، CAT، GPX بافت کبد موشهای گروه تجربی برخلاف گروه کنترل، تغییر معنیداری نیافت (05/0
کلید واژگان
فعالیت وامانده ساززعفران
مالون دی آلدئید
آنتیاکسیدان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-06-011396-03-11
سازمان پدید آورنده
گروه تربیتبدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیتاللهالعظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایرانگروه تربیتبدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیتاللهالعظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایران
مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران




