نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنتظری فر, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorکرجی بانی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorکیخوائی, محمود علیfa_IR
dc.contributor.authorداشی پور, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorآمیان, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorنکویی, الههfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:50:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:50:14Z
dc.date.available1399-08-21T21:50:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:50:14Z
dc.date.issued2016-09-01en_US
dc.date.issued1395-06-11fa_IR
dc.identifier.citation(2016). scientific magazine yafte, 18(2), 67-75.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2299-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483770
dc.description.abstractمقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایع‌ترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم بود. مواد و روش­ ها: در این مطالعه 150 شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه به‌صورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از 5 نوع نان مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، 60 و 120 دقیقه پس از مصرف نان‌ها، اندازه‌گیری شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از 120 دقیقه، در آزمودنی‌هایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، به‌طور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (01/0P<). بحث و نتیجه ­گیری: نان‌های جو و سنگک تأثیر بیشتری بر کنترل گلوکز خون آزمودنی‌ها داشتند که می‌تواند نقش مهمی در تنظیم قند خون بیماران دیابتی ایفا می‌کند.fa_IR
dc.format.extent243
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectافزایش قند خونfa_IR
dc.subjectنانfa_IR
dc.titleتأثیر نانهای مصرفی در ایران بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز ارتقاء سلامت، گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage67
dc.citation.epage75


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد