تأثیر نانهای مصرفی در ایران بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
(ندگان)پدیدآور
منتظری فر, فرزانهکرجی بانی, منصورکیخوائی, محمود علیداشی پور, علیرضاآمیان, مرضیهنکویی, الههنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایعترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه 150 شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه بهصورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از 5 نوع نان مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، 60 و 120 دقیقه پس از مصرف نانها، اندازهگیری شد.
یافته ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از 120 دقیقه، در آزمودنیهایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، بهطور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (01/0P
کلید واژگان
دیابت نوع 2افزایش قند خون
نان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-09-011395-06-11
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی زاهدانمرکز ارتقاء سلامت، گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان




