نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنظریان فیروزآبادی, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorبدرحداد, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorشیخیان, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:49:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:49:43Z
dc.date.available1399-08-21T21:49:42Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:49:43Z
dc.date.issued2019-01-01en_US
dc.date.issued1397-10-11fa_IR
dc.identifier.citation(2019). scientific magazine yafte, 20(4), 14-29.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2506-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483729
dc.description.abstractمقدمه: پپتیدهای ضد میکروبی یکی از اجزاء مهم سیستم ایمنی ذاتی گیاهان و جانوران محسوب می ­شوند. شناسایی، انتقال و بیان پپتیدهای ضد میکروبی جدید با استفاده از فن­آوری­ های DNA نوترکیب در گیاهان، یک راهکار مقرون به صرفه برای تولید ترکیبات ضد میکروبی با مصارف دارویی است. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی، یک سامانه­ی ژنی حاوی یک ژن پپتید ضد میکروبی امیگانان به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دو گیاه توتون و سیب زمینی انتقال داده شد. پس از کشت بافت، حضور ژن کد کننده­ی پپتید ضد میکروبی به کمک PCR اثبات و تعدادی گیاه تراریخت از هر دو گیاه انتخاب شدند. پروتئین کل از گیاهان تراریخت انتخابی استخراج و تاثیر آن بر برخی میکروب­های مهم انسانی؛Escherchia coli ، Staphylococcus epidermis ، Pseudomonas aeruginosa Salmonella typhi ، Staphylococcus aureus، Bacillus cereus و Candida albicans به روش انتشار در دیسک بررسی شد. یافته‌ها: پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیر تراریخت، به طور معنی ­داری (01/0P<) مانع رشد بیشتر میکروب­ ها شد. تفاوت معنی­ داری (01/0P<) بین گیاهان تراریخت از نظر میزان بازدارندگی از رشد میکروب ­ها مشاهد شد. برخلاف باکتری­ های گرم منفی، حضور پپتید امیگانان در عصاره گیاهان تراریخت تاثیر معنی ­داری (05/0P<) روی باکتر­های گرم مثبت نداشت. بحث و نتیجه ­گیری: عصاره پروتئینی گیاهان بیان کننده­ی پپتید امیگانان از رشد میکروب­های بیماریزای انسانی جلوگیری کرد. با خالص سازی پپتید می­توان از این پپتید به عنوان یک پپتید با توانایی ضد میکروبی استفاده کرد. این روش فرصتی را فراهم می­آورد تا پپتیدهای ضد میکروبی را در گیاهان برای مصرف در صنایع داروسازی تولید نمود.  fa_IR
dc.format.extent501
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectاگروباکتریوم تومفاشینزfa_IR
dc.subjectپاتوژنfa_IR
dc.subjectپپتید ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectپروتئین نوترکیبfa_IR
dc.subjectتوتونfa_IR
dc.subjectمیکروب شناسیfa_IR
dc.titleهمسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ژنتیک و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue4
dc.citation.spage14
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد