همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی
(ندگان)پدیدآور
نظریان فیروزآبادی, فرهادبدرحداد, اعظمشیخیان, علینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: پپتیدهای ضد میکروبی یکی از اجزاء مهم سیستم ایمنی ذاتی گیاهان و جانوران محسوب می شوند. شناسایی، انتقال و بیان پپتیدهای ضد میکروبی جدید با استفاده از فنآوری های DNA نوترکیب در گیاهان، یک راهکار مقرون به صرفه برای تولید ترکیبات ضد میکروبی با مصارف دارویی است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، یک سامانهی ژنی حاوی یک ژن پپتید ضد میکروبی امیگانان به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دو گیاه توتون و سیب زمینی انتقال داده شد. پس از کشت بافت، حضور ژن کد کنندهی پپتید ضد میکروبی به کمک PCR اثبات و تعدادی گیاه تراریخت از هر دو گیاه انتخاب شدند. پروتئین کل از گیاهان تراریخت انتخابی استخراج و تاثیر آن بر برخی میکروبهای مهم انسانی؛Escherchia coli ، Staphylococcus epidermis ، Pseudomonas aeruginosa Salmonella typhi ، Staphylococcus aureus، Bacillus cereus و Candida albicans به روش انتشار در دیسک بررسی شد.
یافتهها: پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیر تراریخت، به طور معنی داری (01/0P
کلید واژگان
اگروباکتریوم تومفاشینزپاتوژن
پپتید ضد میکروبی
پروتئین نوترکیب
توتون
میکروب شناسی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-01-011397-10-11
سازمان پدید آورنده
گروه ژنتیک و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایراندانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران




