تأثیر 12 هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رتهای مسن در پاسخ به فعالیت حاد واماندهساز
(ندگان)پدیدآور
کاظمی, احمدبهپور, ناصرهمت فر, احمدنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
table align=right border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 dir=rtl style=width:626px;border-collapse:collapse;margin-left:6.75pt;margin-right:6.75pt; width=626
tbody
tr style=page-break-inside:avoid;height:1px;
td style=width: 626px; padding: 0in 5.4pt; height: 1px; vertical-align: top; text-align: justify;span style=font-family:Tahoma;strongspan style=font-size:12.0pt;مقدمه:/span/strong span style=font-size:10.0pt;بروز بیماریshy; های قلبی در اثر پیری به صورت فزایندهshy;ای افزایش می shy;یابد. چای سبز یک آنتی اکسیدان است کهnbsp; از پیری سلولی جلوگیری می shy;کند. از اینرو هدف این پژوهش بررسی تأثیر 12nbsp; هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (/spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;TAC/span/spanspan style=font-size:10.0pt;)،سطوح مالون دی آلدهید (/spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;MDA/span/spanspan style=font-size:10.0pt;) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت shy;های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده shy;ساز بود./span/spanspan style=font-family:B Nazanin;span style=font-size:10.0pt;/span/span/td
/tr
tr style=page-break-inside:avoid;height:1px;
td style=width: 626px; padding: 0in 5.4pt; height: 1px; vertical-align: top; text-align: justify;span style=font-family:Tahoma;strongمواد و روشshy; ها:/strong span style=font-size:10.0pt;32 سر رت نرمسن به صورت تصادفی در 2 گروه 16 تایی شامل گروه مکمل و گروه بدون مکمل قرار گرفتند. گروه مکمل 12 هفته مکمل عصاره چای سبز دریافت کردند. در انتهای 12 هفته هر کدام از این گروهshy;ها خود به دو گروه استراحت و تمرین حاد وامانده shy;ساز تقسیم شدند. گروه بدون مکمل همراه باnbsp; استراحت را گروه کنترل، گروه بدون مکمل همراه با تمرین را گروه تمرین، گروه مکمل همراه با استراحت را گروه مکمل و آخرین گروه را مکمل همراه با تمرین نامsubshy;/subگذاری کردیم. بعد از 12 هفته مصرف عصاره چای سبز یک جلسه تمرین واماندهshy;ساز تا حد خستگی روی نوار گردان اجرا کردیم. برای اندازهshy; گیری/span span style=font-size:10.0pt;ظرفیت آنتی اکسیدانی تام،/span span style=font-size:10.0pt;سطوح مالون دی آلدهید و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز از روش سنجش الایزا استفاده نمودیم./span span style=font-size:10.0pt;برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیروویلک و برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (/spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;ANOVA/span/spanspan style=font-size:10.0pt;) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معناداری /spanspan style=font-size:8.0pt;05/0/spanspan dir=LTRspan style=font-size:8.0pt;Ple;/span/spanspan style=font-size:10.0pt; در نظر گرفته شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار /spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;SPSS 24/span/spanspan style=font-size:10.0pt; انجام شد./span/spanspan style=font-family:B Nazanin;span style=font-size:10.0pt;/span/span/td
/tr
tr style=page-break-inside:avoid;height:1px;
td style=width: 626px; padding: 0in 5.4pt; height: 1px; vertical-align: top; text-align: justify;span style=font-family:Tahoma;span style=font-size:12.0pt;یافتهshy; ها: /spanspan style=font-size:10.0pt;نتایج نشان داد که 12 هفته مصرف عصاره چای سبز موجب افزایش معنادار (05/0/spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;Ple;/span/spanspan style=font-size:10.0pt;) در ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، کاهش معنادار (05/0/spanspan dir=LTRP/spanspan style=font-size:10.0pt;le;) در سطوح مالون دی آلدهید و افزایش معنادار (05/0/spanspan dir=LTRspan style=font-size:10.0pt;Ple;/span/spanspan style=font-size:10.0pt;)در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب در پاسخ به یک جلسه فعالیت حاد وامانده shy;ساز شد./span/spanspan style=font-family:B Nazanin;span style=font-size:10.0pt;/span/span/td
/tr
tr style=page-break-inside:avoid;height:1px;
td style=width: 626px; padding: 0in 5.4pt; height: 1px; vertical-align: top; text-align: justify;span style=font-family:Tahoma;span style=font-size:12.0pt;بحث و نتیجه shy;گیری/span: span style=font-size:10.0pt;طبق نتیجه این پژوهش، 12 هفته مصرف عصاره چای سبز سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و افزایش فعالیت آنزیم shy;های آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش سطوح مالن دی آلدهید در حالت استراحت و پس از انجام فعالیت حاد وامانده shy;ساز می shy;شود. این نتایج نشان می دهد مصرف عصاره چای سبز با توجه به خواص آنتی اکسیدانی از پیری سلولی و بیماری های قلب و عروقی در سنین بالاتر جلوگیری می کند./span/span/td
/tr
/tbody
/table
div style=text-align: justify;div style=clear:both;/div/div
کلید واژگان
چای سبزتمرین وامانده ساز
آنتی اکسیدان تام
مالون دی آلدهید
سوپراکسید دیسموتاز
گلوتاتیون پراکسیداز
کاتالاز
فیزیولوژی انسانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-08-011399-05-11
سازمان پدید آورنده
گروه تربیت بدنی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایرانگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
گروه تربیت بدنی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران




