نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorفرهادی, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorعبدالله پور, فوادfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکاکایی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:48:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:48:45Z
dc.date.available1399-08-21T21:48:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:48:45Z
dc.date.issued2015-12-01en_US
dc.date.issued1394-09-10fa_IR
dc.identifier.citation(2015). scientific magazine yafte, 17(3), 15-25.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2065-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483657
dc.description.abstractمقدمه: گونه های فعال اکسیژن(ROS) می توانند برای سلول کشنده باشند.گیاهان خوراکی بعلت دارا بودن آنتی اکسیدان خطر بیماری و صدمات ناشی ازROS را پایین می آورد. هدف از این مطالعه تعیین اثر انتی اکسیدانی و سیتوتوکسیسیتی عصاره آبی و الکلی میوه نسترن کوهی بر لاین سلولیU937 است. مواد و روش‌ها: لاین سلولی U937 (سلول های لوکمیای انسانی) خریداری شده از انستیتو پاستور برای24 ساعت در انکوباتور قرار داده شد. سلول ها توسط آهن(50 میکرومولار) یا مس(50 میکرومولار) و H2O2(mM1%) دچار استرس اکسیداتیو شدند و به آن ها از هر کدام از مواد آنتی اکسیدان مورد نظر (عصاره ابی و الکلی) به طور جداگانه15 میکرو مول از غلظت های 100،50و25 میکرومولار اضافه شد (بجز نمونه های کنترل). سطوح گلوتاتیون توسط روش Tietze اندازه گیری شد. برای سنجش پراکسیداسیون لیپید از روش اندازه گیری مالون دی آلدیید و برای سنجش سیتوتوکسیتی از کیت LDH استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آنالیز واریانس و توکی انجام شد. یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار غلظت مالون دی آلدیید در عصاره الکلی به ترتیب 6338/0 و0012/0میکرومول بر میلی گرم پروتیین و در عصاره آبی به ترتیب 6389/0 و 0017/0 در مقابل 6570/0 و 0023/0 برای کنترل بود(05/0 p< ) غلظت گلوتاتیون در غلظت های مختلف عصاره آبی و الکلی با کنترل تفاوت معنی داری نداشت. عصاره آبی و الکلی 25٪ نسبت به سایر غلظتها باعث کاهش بیشتر و معنی دار مالون دی آلدیید شد. عصاره الکلی 100 درصد دارای بیشترین (62/15%) و 25 درصد دارای کمترین (24/1%) سمیت بود. بحث و نتیجه‌گیری: عصاره الکلی و آبی میوه نسترن کوهی باعث کاهش پراکسیداسیون لیپید می شود و غلظت های بالای آن بیشترین سمیت را دارد.fa_IR
dc.format.extent277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectمیوه نسترن کوهیfa_IR
dc.subjectلاین سلولی U937fa_IR
dc.subjectپراکسیداسیون لیپیدfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectسیتو توکسیسیتی.fa_IR
dc.titleاثرات آنتی اکسیدانی و سیتوتوکسیسیتی عصاره آبی و الکلی میوه نسترن کوهی بر لاین سلولیU937fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentادانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نور مرکز شرقfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue3
dc.citation.spage15
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد