نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorحسنی‌مقدم, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorروستا, سجادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:47:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:47:28Z
dc.date.available1399-08-21T21:47:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:47:28Z
dc.date.issued2012-07-01en_US
dc.date.issued1391-04-11fa_IR
dc.identifier.citation(2012). scientific magazine yafte, 14(2), 15-22.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-749-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483550
dc.description.abstractمقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلی‌گرم در 100 گرم بود.fa_IR
dc.format.extent257
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectسیبfa_IR
dc.subjectارزش تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectعناصر معدنیfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectلرستان.fa_IR
dc.titleخصوصیات فیزیکی ‌و ارزش تغذیه‌ای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage15
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد