| dc.contributor.author | فلاحی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنیمقدم, اسفندیار | fa_IR |
| dc.contributor.author | روستا, سجاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:47:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:47:28Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:47:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:47:28Z | |
| dc.date.issued | 2012-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-04-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2012). scientific magazine yafte, 14(2), 15-22. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-749-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483550 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: سیب میوهای است که دارای ارزش تغذیهای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود.
مواد و روشها: نمونههای مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمعآوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازهگیری گردید. سایر فاکتورهای اندازهگیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدراتها بود.
بحث و نتیجهگیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است.
یافتهها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلیگرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلیگرم در 100 گرم بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 257 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | سیب | fa_IR |
| dc.subject | ارزش تغذیهای | fa_IR |
| dc.subject | عناصر معدنی | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.subject | لرستان. | fa_IR |
| dc.title | خصوصیات فیزیکی و ارزش تغذیهای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 22 | |