خصوصیات فیزیکی و ارزش تغذیهای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستان
(ندگان)پدیدآور
فلاحی, ابراهیمحسنیمقدم, اسفندیارروستا, سجادنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: سیب میوهای است که دارای ارزش تغذیهای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود.
مواد و روشها: نمونههای مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمعآوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازهگیری گردید. سایر فاکتورهای اندازهگیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدراتها بود.
بحث و نتیجهگیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است.
یافتهها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلیگرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلیگرم در 100 گرم بود.
کلید واژگان
سیبارزش تغذیهای
عناصر معدنی
کربوهیدرات
لرستان.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-07-011391-04-11
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازیمرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی




