نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیوسفی راد, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorمهتدی نیا, جوادfa_IR
dc.contributor.authorعسگر زاده, اکبر علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:43:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:43:59Z
dc.date.available1399-08-21T21:43:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:43:59Z
dc.date.issued2009-04-01en_US
dc.date.issued1388-01-12fa_IR
dc.identifier.citation(2009). scientific magazine yafte, 11(2), 43-50.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-148-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483288
dc.description.abstractØ مقدمه: مطالعات نشان داده اند که ممکن است بین میزان کروم موجود در بدن و ریسک فاکتورهای بیماری دیابت ارتباطی وجود داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با اجزای لیپیدی، HbA1c و گلوکز سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد Ø مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 30 بیمار60- 30 سال مبتلا به دیابت نوع دو (15 زن و 15 مرد) و 30 فرد سالم (15 زن و 15 مرد) صورت گرفت که از نظر سن، جنس و BMI با افراد بیمار جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازه‌گیری قند خون، HbA1c ، اجزای لیپیدی و کروم سرمی به عمل آمد . Ø یافته ها: میانگین سطح سرمی کروم در گروه دیابتی ( μ gr/dl 28/0 ± 80/0) بطور معنی داری پایین تر از گروه کنترل ( μgr/dl 33 /0 ± 19/1) بود (001/0 < P ). دریافت غذایی کروم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (560/0 = P ). آزمون همبستگی هیچ ارتباط معنی داری را بین سطح سرمی کروم و همچنین دریافت غذایی آن با گلوکز ناشتایی خون، HbA1c ، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C سرمی نشان نداد. Ø بحث و نتیجه گیری: ب علیرغم متفاوت نبودن دریافت غذایی، اختلاف معنی داری بین سطح سرمی کروم در دو گروه دیابتی و کنترل وجود داشت. کاهش سطح سرمی کروم در افراد دیابتی احتمالا بدلیل افزایش دفع ادراری این عنصر در این افراد می باشد.fa_IR
dc.format.extent200
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectکرومfa_IR
dc.subjectاجزای لیپیدیfa_IR
dc.subjectHbA1cfa_IR
dc.titleارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با گلوکز خون، اجزای لیپیدی و HbA1c پلاسمایی در افراد مبتلا به دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue2
dc.citation.spage43
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد