| dc.contributor.author | یوسفی راد, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهتدی نیا, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسگر زاده, اکبر علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:43:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:43:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:43:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:43:59Z | |
| dc.date.issued | 2009-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2009). scientific magazine yafte, 11(2), 43-50. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-148-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483288 | |
| dc.description.abstract | Ø مقدمه: مطالعات نشان داده اند که ممکن است بین میزان کروم موجود در بدن و ریسک فاکتورهای بیماری دیابت ارتباطی وجود داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با اجزای لیپیدی، HbA1c و گلوکز سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد Ø مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 30 بیمار60- 30 سال مبتلا به دیابت نوع دو (15 زن و 15 مرد) و 30 فرد سالم (15 زن و 15 مرد) صورت گرفت که از نظر سن، جنس و BMI با افراد بیمار جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازهگیری قند خون، HbA1c ، اجزای لیپیدی و کروم سرمی به عمل آمد . Ø یافته ها: میانگین سطح سرمی کروم در گروه دیابتی ( μ gr/dl 28/0 ± 80/0) بطور معنی داری پایین تر از گروه کنترل ( μgr/dl 33 /0 ± 19/1) بود (001/0 < P ). دریافت غذایی کروم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (560/0 = P ). آزمون همبستگی هیچ ارتباط معنی داری را بین سطح سرمی کروم و همچنین دریافت غذایی آن با گلوکز ناشتایی خون، HbA1c ، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C سرمی نشان نداد. Ø بحث و نتیجه گیری: ب علیرغم متفاوت نبودن دریافت غذایی، اختلاف معنی داری بین سطح سرمی کروم در دو گروه دیابتی و کنترل وجود داشت. کاهش سطح سرمی کروم در افراد دیابتی احتمالا بدلیل افزایش دفع ادراری این عنصر در این افراد می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 200 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | کروم | fa_IR |
| dc.subject | اجزای لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | HbA1c | fa_IR |
| dc.title | ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با گلوکز خون، اجزای لیپیدی و HbA1c پلاسمایی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 43 | |
| dc.citation.epage | 50 | |