نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرشنودی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorبطالبلوئی, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorامانی پور, حکیمهfa_IR
dc.contributor.authorکتابداری, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:43:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:43:24Z
dc.date.available1399-08-21T21:43:23Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:43:24Z
dc.date.issued2019-11-01en_US
dc.date.issued1398-08-10fa_IR
dc.identifier.citation(2019). scientific magazine yafte, 21(3), 76-85.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2790-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483239
dc.description.abstractمقدمه: فلوئور عنصری ضروری برای سلامت دندان و استخوان است که بخش عمده آن از طریق آب آشامیدنی وارد بدن انسان می­شود. با این وجود، غلظت بالای این عنصر، خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی و استخوانی را افزایش می­دهد. شرایط اقلیم و میانگین دما و همچنین میزان دریافت آب بر جذب فلوئور در بدن اثر گذار می­باشند. بازدیدهای محلی نشانه هایی از دندانهای مبتلا به فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه سوری را نشان داد و از انجا که مطالعات کتابخانه­ای هیچ پژوهشی را در این ارتباط در منطقه مورد مطالعه نشان نداد، لذا هدف از این مطالعه تعیین غلظت فلوئور در آب­های آشامیدنی منطقه سوری در استان لرستان، تعیین دوز بهینه و مقدار مصرفی آن در گروه­های سنی مختلف می­باشد. مواد و روش ­ها: جهت تعیین غلظت فلوئور در آب آشامیدنی و ارزیابی ریسک احتمالی در منطقه سوری، لرستان، در آذر ماه 1395، 19 نمونه آب شامل 4 نمونه از چشمه و 15 نمونه از چاه آشامیدنی و از هر منبع یک نمونه برداشته شد. یافته ­ها: میانگین غلظت فلوئور در نمونه­های آب 26/1 با گستره 67/0 تا 9/1 میلی گرم بر لیتر بدست آمد. دوز بهینه مصرف فلوئور 79/0 میلی گرم بر لیتر محاسبه شد و با در نظر گرفتن فلوئور موجود در آب آشامیدنی منطقه سوری، مقدار جذب فلوئور در گروه­های سنی بزرگسالان، کودکان و نوزادان به ترتیب،6/0، 86/1 و 13/4 برابر کمینه ریسک (05/0 ‌میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز) است. نوزادان، کودکان و بزرگسالان به ترتیب در معرض خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی هستند. بحث و نتیجه ­گیری:  غلظت فلوئور در 42 درصد نمونه­های آب بالاتر از 5/1 میلی گرم بر لیتر، استاندارد سازمان بهداشت جهانی بود که باعث افزایش بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه شده است. افزایش جذب فلوئوراید بویژه به همراه عدم آگاهی ساکنین منطقه منجر به بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه می­ شود.fa_IR
dc.format.extent385
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectفلوئوروزیس دندانیfa_IR
dc.subjectمنطقه سوریfa_IR
dc.subjectدوز بهینهfa_IR
dc.subjectآب آشامیدنیfa_IR
dc.subjectبهداشت محیطfa_IR
dc.titleبررسی غلظت فلوئور در منابع آب‌های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری، لرستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده سازمان انرژی اتمی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue3
dc.citation.spage76
dc.citation.epage85


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد