• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 21, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 21, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی غلظت فلوئور در منابع آب‌های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری، لرستان

    (ندگان)پدیدآور
    رشنودی, سارابطالبلوئی, صدیقهامانی پور, حکیمهکتابداری, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    385.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: فلوئور عنصری ضروری برای سلامت دندان و استخوان است که بخش عمده آن از طریق آب آشامیدنی وارد بدن انسان می­شود. با این وجود، غلظت بالای این عنصر، خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی و استخوانی را افزایش می­دهد. شرایط اقلیم و میانگین دما و همچنین میزان دریافت آب بر جذب فلوئور در بدن اثر گذار می­باشند. بازدیدهای محلی نشانه هایی از دندانهای مبتلا به فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه سوری را نشان داد و از انجا که مطالعات کتابخانه­ای هیچ پژوهشی را در این ارتباط در منطقه مورد مطالعه نشان نداد، لذا هدف از این مطالعه تعیین غلظت فلوئور در آب­های آشامیدنی منطقه سوری در استان لرستان، تعیین دوز بهینه و مقدار مصرفی آن در گروه­های سنی مختلف می­باشد. مواد و روش ­ها: جهت تعیین غلظت فلوئور در آب آشامیدنی و ارزیابی ریسک احتمالی در منطقه سوری، لرستان، در آذر ماه 1395، 19 نمونه آب شامل 4 نمونه از چشمه و 15 نمونه از چاه آشامیدنی و از هر منبع یک نمونه برداشته شد. یافته ­ها: میانگین غلظت فلوئور در نمونه­های آب 26/1 با گستره 67/0 تا 9/1 میلی گرم بر لیتر بدست آمد. دوز بهینه مصرف فلوئور 79/0 میلی گرم بر لیتر محاسبه شد و با در نظر گرفتن فلوئور موجود در آب آشامیدنی منطقه سوری، مقدار جذب فلوئور در گروه­های سنی بزرگسالان، کودکان و نوزادان به ترتیب،6/0، 86/1 و 13/4 برابر کمینه ریسک (05/0 ‌میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز) است. نوزادان، کودکان و بزرگسالان به ترتیب در معرض خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی هستند. بحث و نتیجه ­گیری:  غلظت فلوئور در 42 درصد نمونه­های آب بالاتر از 5/1 میلی گرم بر لیتر، استاندارد سازمان بهداشت جهانی بود که باعث افزایش بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه شده است. افزایش جذب فلوئوراید بویژه به همراه عدم آگاهی ساکنین منطقه منجر به بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه می­ شود.
    کلید واژگان
    فلوئوروزیس دندانی
    منطقه سوری
    دوز بهینه
    آب آشامیدنی
    بهداشت محیط

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-11-01
    1398-08-10
    سازمان پدید آورنده
    گروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
    گروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
    گروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
    پژوهشکده سازمان انرژی اتمی ایران، تهران، ایران

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2790-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483239

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب