نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکرمی, محمد جوادfa_IR
dc.contributor.authorنظریان فیروزآبادی, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-21T21:42:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-11T21:42:25Z
dc.date.available1399-08-21T21:42:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-11T21:42:25Z
dc.date.issued2016-02-01en_US
dc.date.issued1394-11-12fa_IR
dc.identifier.citation(2016). scientific magazine yafte, 17(4), 99-108.en_US
dc.identifier.issn1563-0773
dc.identifier.urihttp://yafte.lums.ac.ir/article-1-2147-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483167
dc.description.abstractمقدمه: استفاده شیر الاغ به‌عنوان یک منبع تغذیه  جدید، به دلیل خواص تغذیه ای و فقدان پروتئین های آلرژی زا در حال افزایش است. فلور میکروبی شیر الاغ، به‌خصوص باکتری¬های اسید لاکتیک (LAB) آن هنوز به‌طور کامل شناسایی نشده اند. این تحقیق برای اولین بار با هدف بررسی فلور میکروبی شیر الاغ به‌منظور شناسایی باکتری های بومی با خواص پروبیوتیکی انجام گرفت. مواد و روشها: باکتری های اسید لاکتیک شیر الاغ با استفاده از محیط های کشت اختصاصی و به کمک روش های استاندارد میکروبیولوژی شناسایی گردیدند. تعداد 250 کلونی مجزا و تصادفی از 3 نمونه شیر الاغ مربوط به عشایر شهرستان سلسله جداسازی شدند. برای شناسایی گونه ها از آزمون های گرم، کاتالاز، حرکت در محیط جامد، توانایی رشد در 9/6pH و غلظت (w/v)5/6% کلرید سدیم، تخمیر قندها و آزمون هیدرولیز هیپورات سدیم به همراه شناسایی میکروسکوپی استفاده شد. یافته ها:  از 250 کلونی انتخابی، 20 کلونی، باکتری های کاتالاز منفی، گرم مثبت و کوکسی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که شیر الاغ عمدتاً حاوی گونه هایی از دو جنس استرپتوکوکوس و انتروکوکوس است. بیشترین نوع باکتری جداسازی شده به گونه ی انتروکوکوس فکالیس (حدوداً 55%) تعلق داشتند. برای اولین بار در ایران، نتایج این آزمایش توانست گونه‌ی استرپتوکوکوس دیورسی را از شیر الاغ جداسازی و گزارش نماید. بحث و نتیجه گیری: علیرغم فراوانی لیزوزیم در شیر الاغ، وجود باکتری های پروبیوتیک مفید نشان می دهد که این شیر می‌تواند جایگزین مناسبی برای تغذیه کودکان حساس به پروتئین های شیر گاو باشد. تولید  باکتریوسین ها توسط انتروکوکوس فکالیس، می‌تواند از رشد و تکثیر سایر باکتری های بیماری زا جلوگیری کند. شناسایی گونه‌ استرپتوکوکوس دیورسی در شیر الاغ می‌تواند زمینه را برای مطالعات بعدی در خصوص مشخصات این باکتری در کشور فراهم کند.fa_IR
dc.format.extent222
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofscientific magazine yafteen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی پژوهشی یافتهfa_IR
dc.subjectشیر الاغfa_IR
dc.subjectانتروکوکوسfa_IR
dc.subjectباکتری های اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوکوس دیورسیfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.titleجداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue4
dc.citation.spage99
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد