• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 17, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • scientific magazine yafte
    • Volume 17, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ

    (ندگان)پدیدآور
    اکرمی, محمد جوادنظریان فیروزآبادی, فرهاداسماعیلی, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    222.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: استفاده شیر الاغ به‌عنوان یک منبع تغذیه  جدید، به دلیل خواص تغذیه ای و فقدان پروتئین های آلرژی زا در حال افزایش است. فلور میکروبی شیر الاغ، به‌خصوص باکتری¬های اسید لاکتیک (LAB) آن هنوز به‌طور کامل شناسایی نشده اند. این تحقیق برای اولین بار با هدف بررسی فلور میکروبی شیر الاغ به‌منظور شناسایی باکتری های بومی با خواص پروبیوتیکی انجام گرفت. مواد و روشها: باکتری های اسید لاکتیک شیر الاغ با استفاده از محیط های کشت اختصاصی و به کمک روش های استاندارد میکروبیولوژی شناسایی گردیدند. تعداد 250 کلونی مجزا و تصادفی از 3 نمونه شیر الاغ مربوط به عشایر شهرستان سلسله جداسازی شدند. برای شناسایی گونه ها از آزمون های گرم، کاتالاز، حرکت در محیط جامد، توانایی رشد در 9/6pH و غلظت (w/v)5/6% کلرید سدیم، تخمیر قندها و آزمون هیدرولیز هیپورات سدیم به همراه شناسایی میکروسکوپی استفاده شد. یافته ها:  از 250 کلونی انتخابی، 20 کلونی، باکتری های کاتالاز منفی، گرم مثبت و کوکسی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که شیر الاغ عمدتاً حاوی گونه هایی از دو جنس استرپتوکوکوس و انتروکوکوس است. بیشترین نوع باکتری جداسازی شده به گونه ی انتروکوکوس فکالیس (حدوداً 55%) تعلق داشتند. برای اولین بار در ایران، نتایج این آزمایش توانست گونه‌ی استرپتوکوکوس دیورسی را از شیر الاغ جداسازی و گزارش نماید. بحث و نتیجه گیری: علیرغم فراوانی لیزوزیم در شیر الاغ، وجود باکتری های پروبیوتیک مفید نشان می دهد که این شیر می‌تواند جایگزین مناسبی برای تغذیه کودکان حساس به پروتئین های شیر گاو باشد. تولید  باکتریوسین ها توسط انتروکوکوس فکالیس، می‌تواند از رشد و تکثیر سایر باکتری های بیماری زا جلوگیری کند. شناسایی گونه‌ استرپتوکوکوس دیورسی در شیر الاغ می‌تواند زمینه را برای مطالعات بعدی در خصوص مشخصات این باکتری در کشور فراهم کند.
    کلید واژگان
    شیر الاغ
    انتروکوکوس
    باکتری های اسید لاکتیک
    استرپتوکوکوس دیورسی
    پروبیوتیک

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-02-01
    1394-11-12
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه لرستان
    دانشگاه لرستان
    دانشگاه لرستان

    شاپا
    1563-0773
    URI
    http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2147-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483167

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب