| dc.contributor.author | میررضایی, نوشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | دخیلی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهرپور, شهین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-21T21:41:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-11T21:41:40Z | |
| dc.date.available | 1399-08-21T21:41:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-11T21:41:40Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (2017). scientific magazine yafte, 19(2), 50-59. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1563-0773 | |
| dc.identifier.uri | http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2544-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/483105 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: افزایش مقاومت باکتریها به عوامل ضد باکتری یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. گیاهان دارویی در طب سنتی و منابع غنی گیاهی در دسترس، عاملی برای بررسی دقیقتر داروهای گیاهی بوده است. برخی از اسانسهای گیاهی از جمله گیاه سداب دارای اثرات ضد قارچ بوده و از آن میتوان بهعنوان عوامل ضد میکروب در درمان عفونتها استفاده کرد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی اسانس حاصل از گیاه سداب انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، گیاه سداب از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان قم جمعآوری شد. سپس اسانس و عصاره گیری شدند. قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی (MIC، MFC)، 140 جدایه کاندیدا آلبیکنس از زنان مراجعهکننده به کلینیک زنان مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها: میانگین هاله عدم رشد در روش دیسک دیفیوژن اسانس و عصاره اتانولی سداب در فصل بهار بر روی جدایهها به ترتیب برابر با mm 5/2±71/19 و mm 9/1±19/16 و در زمستان به ترتیب برابر با mm 7/3±16/21 و mm 2/2±32/18 بود.
نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، اسانس این گیاه بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر مهار کنندگی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 294 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | scientific magazine yafte | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پژوهشی یافته | fa_IR |
| dc.subject | سداب | fa_IR |
| dc.subject | کاندیدا آلبیکنس | fa_IR |
| dc.subject | واژینیت | fa_IR |
| dc.subject | خاصیت ضد قارچی | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | عصاره | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات ضد قارچی گیاه سداب بر کاندیدا آلبیکنسهای جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت در شرایط invitro و مقایسه با دو آنتیبیوتیک، طی دو فصل بهار و زمستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | ،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 50 | |
| dc.citation.epage | 59 | |