بررسی اثرات ضد قارچی گیاه سداب بر کاندیدا آلبیکنسهای جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت در شرایط invitro و مقایسه با دو آنتیبیوتیک، طی دو فصل بهار و زمستان
(ندگان)پدیدآور
میررضایی, نوشیندخیلی, محمدمهرپور, شهیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: افزایش مقاومت باکتریها به عوامل ضد باکتری یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. گیاهان دارویی در طب سنتی و منابع غنی گیاهی در دسترس، عاملی برای بررسی دقیقتر داروهای گیاهی بوده است. برخی از اسانسهای گیاهی از جمله گیاه سداب دارای اثرات ضد قارچ بوده و از آن میتوان بهعنوان عوامل ضد میکروب در درمان عفونتها استفاده کرد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی اسانس حاصل از گیاه سداب انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، گیاه سداب از مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان قم جمعآوری شد. سپس اسانس و عصاره گیری شدند. قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی (MIC، MFC)، 140 جدایه کاندیدا آلبیکنس از زنان مراجعهکننده به کلینیک زنان مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها: میانگین هاله عدم رشد در روش دیسک دیفیوژن اسانس و عصاره اتانولی سداب در فصل بهار بر روی جدایهها به ترتیب برابر با mm 5/2±71/19 و mm 9/1±19/16 و در زمستان به ترتیب برابر با mm 7/3±16/21 و mm 2/2±32/18 بود.
نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، اسانس این گیاه بر رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر مهار کنندگی دارد.
کلید واژگان
سدابکاندیدا آلبیکنس
واژینیت
خاصیت ضد قارچی
اسانس
عصاره
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-10-011396-07-09
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران




