| dc.contributor.author | حق پرست, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | گرجی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بخشی جویباری, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد علی نژاد, قربان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-20T21:56:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-10T21:56:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-20T21:56:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-10T21:56:35Z | |
| dc.date.issued | 2018-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حق پرست, امیر, گرجی, حمید, بخشی جویباری, محمد, محمد علی نژاد, قربان. (1396). بررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرفهای با سطح مقطع مستطیلی و بهینهسازی ابعاد ورق اولیه. مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر), 49(4), 851-862. doi: 10.22060/mej.2016.807 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-6032 | |
| dc.identifier.issn | 2476-3446 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2016.807 | |
| dc.identifier.uri | https://mej.aut.ac.ir/article_807.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/480211 | |
| dc.description.abstract | تولید قطعات ورقی با مقطع مستطیلی با روش های کشش عمیق سنتی با مشکلات زیادی همراه است. عدم دوار بودن و اختلاف در طول و عرض، شکل دهی این قطعات را مشکل میسازد. در این مقاله، شکل دهی فنجان های مستطیلی در طی یک مرحله که امکان تولید آن با روشهای سنتی و برای عمق و شعاع گوشه مورد نظر وجود نداشته است، با استفاده از روش کشش عمیق هیدرودینامیکی با فشار شعاعی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، پس از طراحی و ساخت قالب و شکلدهی قطعه مستطیلی، نتایج بهدست آمده از شبیه-سازی با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و اعتباردهی قرار گرفت. بهعلاوه، اثر فشار شکلدهی روی توزیع ضخامت قطعه، مورد بررسی قرار گرفت. این نتیجه حاصل شد که با افزایش فشار شکلدهی تا حد بهینه، شکلپذیری و توزیع ضخامت بهبود مییابد. همچنین، با هدف حذف ناحیه فلنجی و بهبود شکلپذیری، بهینهسازی ابعاد ورق اولیه با استفاده از آنالیز حساسیت انجام گردید و این نتیجه به-دست آمد که با بهینهسازی شکل ورق میتوان ضمن بهبود توزیع ضخامت، دوربری نهایی را حذف و یک مرحله از تولید و درنتیجه، زمان و هزینه تولید را کاهش داد. در نهایت نشان داده شد که میتوان با استفاده از ورقهای اولیه بهینه، قطعه مستطیلی را در طی یک مرحله و بهطور مطلوب شکل داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 2765 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی امیر کبیر | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر) | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2016.807 | |
| dc.subject | هیدروفرمینگ | fa_IR |
| dc.subject | قطعات مستطیلی | fa_IR |
| dc.subject | کشش عمیق هیدرودینامیکی | fa_IR |
| dc.subject | شبی هسازی اجزا محدود | fa_IR |
| dc.subject | بهین هسازی | fa_IR |
| dc.subject | شکل دهی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرفهای با سطح مقطع مستطیلی و بهینهسازی ابعاد ورق اولیه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 49 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 851 | |
| dc.citation.epage | 862 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2446-7839 | |