نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحق پرست, امیرfa_IR
dc.contributor.authorگرجی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorبخشی جویباری, محمدfa_IR
dc.contributor.authorمحمد علی نژاد, قربانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-20T21:56:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-10T21:56:35Z
dc.date.available1399-08-20T21:56:34Zfa_IR
dc.date.available2020-11-10T21:56:35Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.identifier.citationحق پرست, امیر, گرجی, حمید, بخشی جویباری, محمد, محمد علی نژاد, قربان. (1396). بررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرف‌های با سطح مقطع مستطیلی و بهینه‌سازی ابعاد ورق اولیه. مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر), 49(4), 851-862. doi: 10.22060/mej.2016.807fa_IR
dc.identifier.issn2008-6032
dc.identifier.issn2476-3446
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22060/mej.2016.807
dc.identifier.urihttps://mej.aut.ac.ir/article_807.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/480211
dc.description.abstractتولید قطعات ورقی با مقطع مستطیلی با روش های کشش عمیق سنتی با مشکلات زیادی همراه است. عدم دوار بودن و اختلاف در طول و عرض، شکل دهی این قطعات را مشکل می‌سازد. در این مقاله، شکل دهی فنجان های مستطیلی در طی یک مرحله که امکان تولید آن با روش‌های سنتی و برای عمق و شعاع گوشه مورد نظر وجود نداشته است، با استفاده از روش کشش عمیق هیدرودینامیکی با فشار شعاعی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، پس از طراحی و ساخت قالب و شکل‌دهی قطعه مستطیلی، نتایج به‌دست آمده از شبیه-سازی با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و اعتباردهی قرار گرفت. به‌علاوه، اثر فشار شکل‌دهی روی توزیع ضخامت قطعه، مورد بررسی قرار گرفت. این نتیجه حاصل شد که با افزایش فشار شکل‌دهی تا حد بهینه، شکل‌پذیری و توزیع ضخامت بهبود می‌یابد. هم‌چنین، با هدف حذف ناحیه فلنجی و بهبود شکل‌پذیری، بهینه‌سازی ابعاد ورق اولیه با استفاده از آنالیز حساسیت انجام گردید و این نتیجه به-دست آمد که با بهینه‌سازی شکل ورق می‌توان ضمن بهبود توزیع ضخامت، دوربری نهایی را حذف و یک مرحله از تولید و در‌نتیجه، زمان و هزینه تولید را کاهش داد. در نهایت نشان داده شد که می‌توان با استفاده از ورق‌های اولیه بهینه، قطعه مستطیلی را در طی یک مرحله و به‌طور مطلوب شکل داد.fa_IR
dc.format.extent2765
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه صنعتی امیر کبیرfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر)fa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22060/mej.2016.807
dc.subjectهیدروفرمینگfa_IR
dc.subjectقطعات مستطیلیfa_IR
dc.subjectکشش عمیق هیدرودینامیکیfa_IR
dc.subjectشبی هسازی اجزا محدودfa_IR
dc.subjectبهین هسازیfa_IR
dc.subjectشکل دهیfa_IR
dc.titleبررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرف‌های با سطح مقطع مستطیلی و بهینه‌سازی ابعاد ورق اولیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume49
dc.citation.issue4
dc.citation.spage851
dc.citation.epage862
nlai.contributor.orcid0000-0003-2446-7839


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد