بررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرفهای با سطح مقطع مستطیلی و بهینهسازی ابعاد ورق اولیه
(ندگان)پدیدآور
حق پرست, امیرگرجی, حمیدبخشی جویباری, محمدمحمد علی نژاد, قرباننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تولید قطعات ورقی با مقطع مستطیلی با روش های کشش عمیق سنتی با مشکلات زیادی همراه است. عدم دوار بودن و اختلاف در طول و عرض، شکل دهی این قطعات را مشکل میسازد. در این مقاله، شکل دهی فنجان های مستطیلی در طی یک مرحله که امکان تولید آن با روشهای سنتی و برای عمق و شعاع گوشه مورد نظر وجود نداشته است، با استفاده از روش کشش عمیق هیدرودینامیکی با فشار شعاعی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، پس از طراحی و ساخت قالب و شکلدهی قطعه مستطیلی، نتایج بهدست آمده از شبیه-سازی با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و اعتباردهی قرار گرفت. بهعلاوه، اثر فشار شکلدهی روی توزیع ضخامت قطعه، مورد بررسی قرار گرفت. این نتیجه حاصل شد که با افزایش فشار شکلدهی تا حد بهینه، شکلپذیری و توزیع ضخامت بهبود مییابد. همچنین، با هدف حذف ناحیه فلنجی و بهبود شکلپذیری، بهینهسازی ابعاد ورق اولیه با استفاده از آنالیز حساسیت انجام گردید و این نتیجه به-دست آمد که با بهینهسازی شکل ورق میتوان ضمن بهبود توزیع ضخامت، دوربری نهایی را حذف و یک مرحله از تولید و درنتیجه، زمان و هزینه تولید را کاهش داد. در نهایت نشان داده شد که میتوان با استفاده از ورقهای اولیه بهینه، قطعه مستطیلی را در طی یک مرحله و بهطور مطلوب شکل داد.
کلید واژگان
هیدروفرمینگقطعات مستطیلی
کشش عمیق هیدرودینامیکی
شبی هسازی اجزا محدود
بهین هسازی
شکل دهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه صنعتی امیر کبیرسازمان پدید آورنده
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایراندانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی، بابل، ایران
شاپا
2008-60322476-3446




