• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و صنایع غذایی ایران
    • دوره 22, شماره 160
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Exploration Antioxidant Properties of Indonesian Local Single-Bulb Garlic Extract (Var. Temanggung) in a Mixed Solvent

    (ندگان)پدیدآور
    Nuraini, ViviM Legowo, AnangMulyani, SriAdiwinarti, Retno
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    393.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Single-bulb garlic is known for its high antioxidant activities. Single-bulb garlic (var. Temanggung) has a benefit potency, considering that Temanggung is one of Indonesia’s most preeminent garlic cultivation areas. However, the quality of its antioxidant activities is yet to be explored widely. This research aims to carry out antioxidant characterization in single-bulb garlic (var. Temanggung) under the conditions of different solvent mixtures (ethanol and water). The Completely Randomized Design (CRD) was used with different ethanol-water mixture treatments (F1 = 100%:0%, F2 = 80%:20%, F3 = 60%;40%, F4 = 40%:60%, F5 = 20%:80%, and F6 = 0%:100% v/v). Extraction results were analyzed for total phenolic content, antioxidant activities using two methods (%RSA, IC50, and FRAP), and chemical compound identification using GC-MS. The Results demonstrated that different solvent treatments produced antioxidant properties which also differed, either qualitatively or quantitatively. The best treatment was F2 (ethanol:water = 20%:80% v/v) at the highest antioxidant activity values (IC50 DPPH of 10.35 ppm and a FRAP value of 9.41 μM equivalent Fe(II)/g), and a TPC value of 61.02. Keywords—antioxidant activity; extraction; single-bulb garlic; mixed solvent  
    کلید واژگان
    Keywords—antioxidant activity
    extraction single-bulb garlic
    mixed solvent

    شماره نشریه
    160
    تاریخ نشر
    2025-05-01
    1404-02-11
    ناشر
    انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    Universitas Diponegoro
    Universitas Diponegoro
    Universitas Diponegoro
    Universitas Diponegoro

    شاپا
    2008-8787
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.160.35
    http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76567-en.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1162360

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب