نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغفوری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T07:48:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T07:48:54Z
dc.date.available1404-02-11T07:48:53Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T07:48:54Z
dc.date.issued2025-03-01en_US
dc.date.issued1403-12-11fa_IR
dc.identifier.citationغفوری, فاطمه, بهادران, زهرا. (1403). اهمیت و نقش روی در پیش دیابت: یک مطالعه مروری. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 27(1), 1-13.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3213-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1161493
dc.description.abstractپیش دیابت با افزایش سطح قند خون ناشتا بالاتر از حد طبیعی و پایین­تر از حد تشخیصی دیابت شناخته می ­شود و با شیوع رو به افزایشی که داراست، یک مسئله جهانی بهداشت عمومی محسوب می‌گردد. پیش دیابت می­تواند خطر ابتلا به برخی از بیماری­ های غیرواگیر را افزایش دهد. مداخله سبک زندگی، اولین خط درمان در برابر پیشرفت پیش دیابت به سمت دیابت است. اهمیت نقش ریزمغذی ­ها در بیماری‌زایی پیش دیابت، جلوگیری از پیشرفت آن به دیابت و یا تاثیر بر برگشت به سطوح طبیعی قند خون، کمتر شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر مروری بر نتایج پژوهش‌هایی است که به بررسی متابولیسم روی در بدن، نقش آن در هومئوستاز گلوکز و انسولین، بیمار‌ی‌زایی پیش دیابت و برگشت به قند خون طبیعی پرداخته‌اند. نتایج مطالعات بر نقش مهم روی در متابولیسم و هومئوستاز گلوکز و انسولین دلالت دارد. نتایج مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهد که هم شرایط کمبود و هم اضافه بار روی در بیماری‌زایی و پیشرفت پیش دیابت موثرند. همچنین شرایط قند خون بالاتر از طبیعی که در پیش دیابت اتفاق می‌افتد، با اختلال عملکرد ناقلین روی، فرد را به سمت ایجاد شرایط کمبود روی و به دنبال آن اختلال بیشتر در متابولیسم گلوکز و انسولین و پیشرفت عوارض همراه با آن، سوق می­دهد. نتایج مطالعات مداخله‌ای نشان می­ دهد که مکمل‌یاری روی در افراد مبتلا به پیش دیابت در بهبود قند خون، انسولین، عملکرد سلول‌های بتا، نیم‌رخ  لیپیدی و پیشگیری از پیشرفت به دیابت موثر است.  fa_IR
dc.format.extent696
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectپیش دیابتfa_IR
dc.subjectرویfa_IR
dc.subjectقند خون طبیعیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاهمیت و نقش روی در پیش دیابت: یک مطالعه مروریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ریزمغذی‌ها، پژوهشکده بیماری‌های غدد، پژوهشگاه علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ریزمغذی‌ها، پژوهشکده بیماری‌های غدد، پژوهشگاه علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،fa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage13


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد