اهمیت و نقش روی در پیش دیابت: یک مطالعه مروری
(ندگان)پدیدآور
غفوری, فاطمهبهادران, زهرا
نوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیش دیابت با افزایش سطح قند خون ناشتا بالاتر از حد طبیعی و پایینتر از حد تشخیصی دیابت شناخته می شود و با شیوع رو به افزایشی که داراست، یک مسئله جهانی بهداشت عمومی محسوب میگردد. پیش دیابت میتواند خطر ابتلا به برخی از بیماری های غیرواگیر را افزایش دهد. مداخله سبک زندگی، اولین خط درمان در برابر پیشرفت پیش دیابت به سمت دیابت است. اهمیت نقش ریزمغذی ها در بیماریزایی پیش دیابت، جلوگیری از پیشرفت آن به دیابت و یا تاثیر بر برگشت به سطوح طبیعی قند خون، کمتر شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر مروری بر نتایج پژوهشهایی است که به بررسی متابولیسم روی در بدن، نقش آن در هومئوستاز گلوکز و انسولین، بیماریزایی پیش دیابت و برگشت به قند خون طبیعی پرداختهاند. نتایج مطالعات بر نقش مهم روی در متابولیسم و هومئوستاز گلوکز و انسولین دلالت دارد. نتایج مطالعات مشاهدهای نشان میدهد که هم شرایط کمبود و هم اضافه بار روی در بیماریزایی و پیشرفت پیش دیابت موثرند. همچنین شرایط قند خون بالاتر از طبیعی که در پیش دیابت اتفاق میافتد، با اختلال عملکرد ناقلین روی، فرد را به سمت ایجاد شرایط کمبود روی و به دنبال آن اختلال بیشتر در متابولیسم گلوکز و انسولین و پیشرفت عوارض همراه با آن، سوق میدهد. نتایج مطالعات مداخلهای نشان می دهد که مکملیاری روی در افراد مبتلا به پیش دیابت در بهبود قند خون، انسولین، عملکرد سلولهای بتا، نیمرخ لیپیدی و پیشگیری از پیشرفت به دیابت موثر است.
کلید واژگان
پیش دیابتروی
قند خون طبیعی
دیابت نوع 2
تغذيه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2025-03-011403-12-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات ریزمغذیها، پژوهشکده بیماریهای غدد، پژوهشگاه علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،مرکز تحقیقات ریزمغذیها، پژوهشکده بیماریهای غدد، پژوهشگاه علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،
شاپا
1683-48441683-5476



