| dc.contributor.author | پیرعباسی, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | جهانگیری مهر, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی نده, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیض عارفی, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T06:44:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T06:44:01Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T06:44:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T06:44:01Z | |
| dc.date.issued | 2023-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پیرعباسی, الهام, جهانگیری مهر, اعظم, مهری, زهرا, رضایی نده, فاطمه, فیض عارفی, مریم. (1402). بررسی ارتباط نوع مصرف میان وعده غذایی با کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی. مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور, 11(1), 52-64. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-3203 | |
| dc.identifier.issn | 2476-2768 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.nums.ac.ir/article-1-1332-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1158831 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: کارکنان بیمارستان بهعلت ماهیت شغلی خود در معرض استرس شغلی قراردارند. استرس میتواند بر رفتارهای تغذیهای افراد اثرگذارباشد. لذا، این مطالعه با هدف بررسی نقش مصرف میانوعدههای غذایی در کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستانهای آموزشی دانشکده علوم پزشکی شوشتر انجامشده است.
روش: این مطالعه مقطعی در سال 1400 بیمارستانهای الهادی و خاتمالانبیا شهر شوشتر انجامشد. تعداد 130 نفر از کارکنان درمانی و اداری در این مطالعه بهصورت داوطلبانه شرکتکردند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه استرس شغلی و چکلیست غذایی استفادهشد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 با سطح معنیداری 5 درصد انجامشد.
یافتهها: یافتهها نشانداد که بالغ بر121 نفر میانوعده مصرفمیکردند. میزان استرس شغلی در مردان نسبت به زنان و در بین کارکنان اداری نسبت به کارکنان درمانی کمتربوده است. همچنین، پرسنل در شیفت شب میزان استرس بیشتری را تجربه میکردند (039/0=p). در این پژوهش با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه مشخصگردید که افزایش مصرف کاپوچینو ، کاهش مصرف چای شیرین و رسته شغلی درمانی باعث افزایش استرس میگردد (p<0.05).
نتیجهگیری: توجه به افزایش میزان استرس شغلی در کارکنان بیمارستان بالاخص پرسنل زن در بخشهای درمانی و نقش تغذیه در بهبود سبک زندگی سالم، اهمیت ویژهای دارد، بنابراین، لازم است همزمان آموزش تغذیه و آموزش بهداشت سلامتی بهصورت کارگاههای مکرر و متناوب در بیمارستانها برگزارگردد.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal Of Neyshabur University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | میان وعده غذایی | fa_IR |
| dc.subject | استرس شغلی | fa_IR |
| dc.subject | بسامد تغذیه ای | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه و رژیم درمانی | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط نوع مصرف میان وعده غذایی با کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پزشکی شوشتر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پزشکی شوشتر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پزشکی شوشتر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 52 | |
| dc.citation.epage | 64 | |