بررسی ارتباط نوع مصرف میان وعده غذایی با کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی
(ندگان)پدیدآور
پیرعباسی, الهامجهانگیری مهر, اعظممهری, زهرارضایی نده, فاطمهفیض عارفی, مریم
نوع مدرک
Textپژوهشي اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: کارکنان بیمارستان بهعلت ماهیت شغلی خود در معرض استرس شغلی قراردارند. استرس میتواند بر رفتارهای تغذیهای افراد اثرگذارباشد. لذا، این مطالعه با هدف بررسی نقش مصرف میانوعدههای غذایی در کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستانهای آموزشی دانشکده علوم پزشکی شوشتر انجامشده است.
روش: این مطالعه مقطعی در سال 1400 بیمارستانهای الهادی و خاتمالانبیا شهر شوشتر انجامشد. تعداد 130 نفر از کارکنان درمانی و اداری در این مطالعه بهصورت داوطلبانه شرکتکردند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه استرس شغلی و چکلیست غذایی استفادهشد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 با سطح معنیداری 5 درصد انجامشد.
یافتهها: یافتهها نشانداد که بالغ بر121 نفر میانوعده مصرفمیکردند. میزان استرس شغلی در مردان نسبت به زنان و در بین کارکنان اداری نسبت به کارکنان درمانی کمتربوده است. همچنین، پرسنل در شیفت شب میزان استرس بیشتری را تجربه میکردند (039/0=p). در این پژوهش با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه مشخصگردید که افزایش مصرف کاپوچینو ، کاهش مصرف چای شیرین و رسته شغلی درمانی باعث افزایش استرس میگردد (p
کلید واژگان
میان وعده غذاییاسترس شغلی
بسامد تغذیه ای
تغذیه و رژیم درمانی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2023-04-011402-01-12
ناشر
دانشکده علوم پزشکی نیشابورسازمان پدید آورنده
دانشکده علوم پزشکی شوشتردانشکده علوم پزشکی شوشتر
دانشکده علوم پزشکی شوشتر
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
شاپا
2383-32032476-2768



