• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    پتانسیل باکتریوفاژها در بهبود ایمنی مواد غذایی: کنترل اشرشیا کلای در گوشت با استفاده از فاژ PhE19

    (ندگان)پدیدآور
    آقاجانی, مریمکابوسی, حامیهاشمی, مسعودپیروی قادیکلائی, فاطمهشریفی سلطانی, مهدی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي اصیل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: فاژها می‌توانند به‌عنوان عوامل کنترل‌کننده‌های زیستی در کاهش بار میکروبی موادغذایی و افزایش ماندگاری آن‌ها استفاده‌شوند. پایداری فاژها در برابر pH و دما، نقش مهمی در کاربردهای آن‌ها در صنایع غذایی دارد. این مطالعه به کاهش بار میکروبی گوشت‌ آلوده‌شده به باکتری اشرشیاکلای در دو دمای 4 و 25 درجه و میزان مقاومت در برابر pH و حرارت در آن‌ها می‌پردازد. روش: پایداری باکتریوفاژ PhE19 در برابر حرارت و pH بررسی و دامنه فعالیت باکتریوفاژها در میزبان‌های مختلف ارزیابی‌شد. به‌منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی فاژ PhE19. 100 میکرولیتر از سوسپانسیون باکتری به همراه 100 میکرولیتر عصاره فاژی به نمونه گوشت اضافه و به مدت چهار روز در دمای 4 و 25 درجه بررسی‌شد. یافته‎ها: میکروسکوپ الکترونی نشان‌داد که فاژ جداشده دارای سر چند وجهی و دم انقباضی می‌باشد. دوره‌‌ی نهفتگی20 دقیقه بود. ارزیابی phE19  در برابر pH نشان‌داد در محدوده ی 12-4 فعال باقی می‌ماند. اما در طیف13 pH ≥ 3 pH ≤ فعالیت آن به زیر حد تشخیص می‌رسد. در دمای 30 تا 60 درجه 30 دقیقه پایدار بود. فاژ مورد مطالعه قابلیت کاهش بار میکروبی درگوشت در دمای 4 درجه دارد. نتیجه‎گیری: جهت استفاده از فاژها در صنایع اطلاعات درمورد پایداری در pH و دما می‌تواند در کاربرد آن ها در صنعت مفید باشد.
    کلید واژگان
    باکتریوفاژ
    صنایع غذایی
    نگهدارنده های زیستی
    اشیرشیا کلای
    میکروب شناسی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2023-04-01
    1402-01-12
    ناشر
    دانشکده علوم پزشکی نیشابور
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی واحد آمل ، آمل، ایران
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی واحد آمل ، آمل، ایران
    گروه میکروبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل ، بابل، ایران
    گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی واحد قائم شهر ، قائم شهر، ایران
    گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ازاد اسلامی واحد قائم شهر ، قائم شهر، ایران

    شاپا
    2383-3203
    2476-2768
    URI
    http://journal.nums.ac.ir/article-1-1360-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1158828

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب