| dc.contributor.author | نجفی, فهیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شفیعی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1404-02-11T05:47:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-05-01T05:47:17Z | |
| dc.date.available | 1404-02-11T05:47:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-05-01T05:47:17Z | |
| dc.date.issued | 2025-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجفی, فهیمه, شفیعی, زهرا. (1403). بررسی خواص آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی. فصلنامه علوم پزشکی, 35(1), 24-34. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1023-5922 | |
| dc.identifier.issn | 2008-3386 | |
| dc.identifier.uri | http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2100-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155985 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: امروزه مقاومت آنتیبیوتیکی در برابر باکتریهای مولد عفونت بسیار شایع و تولید زیستی نانوذرات جایگزین مناسبی است. مطالعه حاضر، سنتز نانوذره نقره گیاه راعی و خواص آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی آن در مقایسه با آنتیبیوتیک جنتامایسین بررسی شد.
روش بررسی: بعد از جمعآوری گیاه و تهیه عصاره آبی ، نیترات نقره mM 1 جهت سنتز نانوذره اضافه شد. تأثیر پارامترهای pH و غلظت نیترات نقره برای بهینهسازی نانوذره سبز بهروش اسپکتروفتومتری و SEM ارزیابی شد. خواص آنتیاکسیدانی با روشهای رادیکال آزاد DPPH و ABTS بررسی شد. در نهایت، خواص ضد باکتری نانوذره فوق به روش انتشار در آگار و حداقل غلظت ممانعتکننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکش (MBC) تعیین شد.
یافتهها: نانوذرات نقره با عصاره گیاه راعی بیشترین جذب را در nm 430 نشان داد. غلظت نمک نقره و pH قلیایی بر کمیت آن تأثیر داشت. خواص آنتیاکسیدانی نانوذره حاصل با روشهای ABTS و DPPH وابسته به غلظت بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت از mg/mL 40 به mg/mL 250 میزان مهار رادیکال آزاد افزایش یافته و مقدار IC50 با روشهای فوق در غلظت mg/mL ۴۰، به ترتیب mg/mL ۲۷/۰±۷/۳۴ و mg/mL ۵۹/۰±۴/۴۷ بود. نتایج نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده بیشترین فعالیت ضدباکتریایی را به ترتیب علیه سویههای استاندارد لیستریا منوسایتوژنز، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا دارد.
نتیجه گیری: عصاره راعی قادر به احیای یون Ag+ و نانوذرات نقره است. نانوذره فوق قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی قابل قبولی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 954 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علوم پزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | MEDICAL SCIENCES JOURNAL | en_US |
| dc.subject | گیاه راعی | fa_IR |
| dc.subject | نانو ذره نقره | fa_IR |
| dc.subject | ضد میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | سنتز سبز. | fa_IR |
| dc.subject | ميكروبيولوژي | fa_IR |
| dc.title | بررسی خواص آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 35 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 24 | |
| dc.citation.epage | 34 | |