نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجفی, فهیمهfa_IR
dc.contributor.authorشفیعی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T05:47:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T05:47:17Z
dc.date.available1404-02-11T05:47:16Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T05:47:17Z
dc.date.issued2025-03-01en_US
dc.date.issued1403-12-11fa_IR
dc.identifier.citationنجفی, فهیمه, شفیعی, زهرا. (1403). بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی. فصلنامه علوم پزشکی, 35(1), 24-34.fa_IR
dc.identifier.issn1023-5922
dc.identifier.issn2008-3386
dc.identifier.urihttp://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2100-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155985
dc.description.abstractسابقه و هدف: امروزه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در برابر باکتری‌های مولد عفونت بسیار شایع و تولید زیستی نانوذرات جایگزین مناسبی است. مطالعه حاضر، سنتز نانوذره نقره گیاه راعی و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در مقایسه با آنتی‌بیوتیک جنتامایسین بررسی شد. روش بررسی: بعد از جمع‌آوری گیاه و تهیه عصاره آبی ،  نیترات نقره mM 1 جهت سنتز نانوذره اضافه شد. تأثیر پارامترهای pH  و غلظت نیترات نقره برای بهینه‌سازی نانو‌ذره سبز به‌روش اسپکتروفتومتری و SEM ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی با روش­های رادیکال آزاد DPPH و ABTS بررسی شد. در نهایت، خواص ضد باکتری نانوذره فوق به روش انتشار در آگار و حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کش (MBC) تعیین شد.  یافته­ها: نانوذرات نقره با عصاره گیاه راعی بیشترین جذب را در nm 430 نشان داد. غلظت نمک نقره و pH قلیایی بر کمیت آن تأثیر داشت. خواص آنتی‌اکسیدانی نانوذره حاصل  با روش­های ABTS و DPPH  وابسته به غلظت بود. نتایج  نشان داد با افزایش غلظت از mg/mL 40 به mg/mL 250 میزان مهار رادیکال آزاد افزایش یافته و مقدار IC50 با روش‌های فوق در غلظت mg/mL ۴۰، به ترتیب mg/mL ۲۷/۰±۷/۳۴ و mg/mL ۵۹/۰±۴/۴۷ بود. نتایج نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده بیشترین فعالیت ضدباکتریایی را به ترتیب علیه سویه‌های استاندارد لیستریا منوسایتوژنز، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا دارد. نتیجه­ گیری: عصاره راعی قادر به احیای یون Ag+ و نانوذرات نقره است. نانوذره فوق قدرت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی قابل قبولی دارد.fa_IR
dc.format.extent954
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofMEDICAL SCIENCES JOURNALen_US
dc.subjectگیاه راعیfa_IR
dc.subjectنانو ذره نقرهfa_IR
dc.subjectضد میکروبیfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectسنتز سبز.fa_IR
dc.subjectميكروبيولوژيfa_IR
dc.titleبررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایرانfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue1
dc.citation.spage24
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد