• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی نانوذره نقره سبز سنتز شده از عصاره آبی گیاه راعی

    (ندگان)پدیدآور
    نجفی, فهیمهشفیعی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    954.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: امروزه مقاومت آنتی‌بیوتیکی در برابر باکتری‌های مولد عفونت بسیار شایع و تولید زیستی نانوذرات جایگزین مناسبی است. مطالعه حاضر، سنتز نانوذره نقره گیاه راعی و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در مقایسه با آنتی‌بیوتیک جنتامایسین بررسی شد. روش بررسی: بعد از جمع‌آوری گیاه و تهیه عصاره آبی ،  نیترات نقره mM 1 جهت سنتز نانوذره اضافه شد. تأثیر پارامترهای pH  و غلظت نیترات نقره برای بهینه‌سازی نانو‌ذره سبز به‌روش اسپکتروفتومتری و SEM ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی با روش­های رادیکال آزاد DPPH و ABTS بررسی شد. در نهایت، خواص ضد باکتری نانوذره فوق به روش انتشار در آگار و حداقل غلظت ممانعت‌کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کش (MBC) تعیین شد.  یافته­ها: نانوذرات نقره با عصاره گیاه راعی بیشترین جذب را در nm 430 نشان داد. غلظت نمک نقره و pH قلیایی بر کمیت آن تأثیر داشت. خواص آنتی‌اکسیدانی نانوذره حاصل  با روش­های ABTS و DPPH  وابسته به غلظت بود. نتایج  نشان داد با افزایش غلظت از mg/mL 40 به mg/mL 250 میزان مهار رادیکال آزاد افزایش یافته و مقدار IC50 با روش‌های فوق در غلظت mg/mL ۴۰، به ترتیب mg/mL ۲۷/۰±۷/۳۴ و mg/mL ۵۹/۰±۴/۴۷ بود. نتایج نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده بیشترین فعالیت ضدباکتریایی را به ترتیب علیه سویه‌های استاندارد لیستریا منوسایتوژنز، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا دارد. نتیجه­ گیری: عصاره راعی قادر به احیای یون Ag+ و نانوذرات نقره است. نانوذره فوق قدرت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی قابل قبولی دارد.
    کلید واژگان
    گیاه راعی
    نانو ذره نقره
    ضد میکروبی
    آنتی‌اکسیدان
    سنتز سبز.
    ميكروبيولوژي

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-01
    1403-12-11
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیمی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه و کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

    شاپا
    1023-5922
    2008-3386
    URI
    http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-2100-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155985

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب