نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخدائی, لالهfa_IR
dc.contributor.authorجعفرزاده, حلماfa_IR
dc.contributor.authorرنجبری, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1404-02-11T05:46:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-05-01T05:46:04Z
dc.date.available1404-02-11T05:46:04Zfa_IR
dc.date.available2025-05-01T05:46:04Z
dc.date.issued2025-03-01en_US
dc.date.issued1403-12-11fa_IR
dc.identifier.citationخدائی, لاله, جعفرزاده, حلما, رنجبری, فریده, سلطانی, سمیه. (1403). بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل‌کولین استرازی اسانس و عصاره‌های حاصل از اندام هوایی یونجه زرد. مجله مطالعات علوم پزشکی, 35(12), 985-993.fa_IR
dc.identifier.issn2717-008X
dc.identifier.urihttp://umj.umsu.ac.ir/article-1-6395-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155913
dc.description.abstractپیش‌زمینه و هدف: گیاهان دارویی الهام‌بخش مطالعات جدید برای رفع علائم بیماری آلزایمر هستند. در منابع طب سنتی ایرانی، گیاه یونجه زرد برای بهبود علائم نسیان یا فراموشی آورده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز اسانس و عصاره‌های حاصل از یونجه زرد به روش المن است. مواد و روش کار: سرشاخه‌های گل‌دار یونجه زرد به روش تقطیر با بخارآب اسانس گیری شده و ترکیبات اسانس با کمک دستگاه GC-MS شناسایی و تعیین مقدار گردیده و توسط دو سیستم حلال به روش سوکسله عصاره گیری شد. عصاره‌ها با استفاده از آون و خشکاندن انجمادی دهیدراته شدند. اثر مهارکنندگی آنزیمی اسانس و عصاره‌های مختلف توسط روش المن موردسنجش قرار گرفت. یافته‌ها: بررسی ترکیبات اسانس یونجه زرد منجر به شناسایی 18 ترکیب شد که به ترتیب هگزیل بوتیرات (18/8)، استیک اسید اکتیل استر (73/7)، فیتول (54/5)، اکتیل بوتیرات (95/3)، و هگزاهیدروفارنسیل استون (76/3) بیشترین درصد ترکیبات را به خود اختصاص دادند. نتایج روش المن نشان داد که اسانس فاقد اثر مهاری آنزیم بوده و بیشترین اثر مهاری توسط عصاره اتانولی فریزدراید (48/2±9/70درصد) است. عصاره فریز دراید اتانول اثر مهاری قوی‌تری نسبت به عصاره خشک‌شده با آون نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی اولیه بر روی عصاره اتانولی نشان داد که به‌احتمال‌قوی ترکیبات فنولیک و کومارین‌ها مسوول ایجاد اثر مهارکنندگی آنزیمی هستند. بحث و نتیجه‌گیری: خشک‌کردن انجمادی یک روش مناسب برای خشکاندن عصاره اتانولی حاصل از گیاه یونجه زرد است زیرا می‌تواند منجر به حفظ کومارین‌ها و ترکیبات فنولیک عصاره گردد. همچنین نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی فریزدراید یونجه زرد دارای قوی‌ترین اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز بوده و می‌تواند دارای پتانسیل و ارزش دارویی باشد.fa_IR
dc.format.extent610
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ارومیهfa_IR
dc.relation.ispartofمجله مطالعات علوم پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofStudies in Medical Sciencesen_US
dc.subjectیونجه زردfa_IR
dc.subjectروش المنfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectکومارینfa_IR
dc.subjectترکیبات فنولیکfa_IR
dc.subjectآلزایمرfa_IR
dc.subjectداروسازیfa_IR
dc.titleبررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل‌کولین استرازی اسانس و عصاره‌های حاصل از اندام هوایی یونجه زردfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)fa_IR
dc.contributor.departmentدپارتمان فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران (نویسنده مسئول)fa_IR
dc.contributor.departmentدپارتمان فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، مرکز آموزشی و درمانی الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدپارتمان شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue12
dc.citation.spage985
dc.citation.epage993
nlai.contributor.orcid0009-0003-8790-3324


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد