• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 12
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله مطالعات علوم پزشکی
    • دوره 35, شماره 12
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل‌کولین استرازی اسانس و عصاره‌های حاصل از اندام هوایی یونجه زرد

    (ندگان)پدیدآور
    خدائی, لالهجعفرزاده, حلمارنجبری, فریدهسلطانی, سمیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    611.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پیش‌زمینه و هدف: گیاهان دارویی الهام‌بخش مطالعات جدید برای رفع علائم بیماری آلزایمر هستند. در منابع طب سنتی ایرانی، گیاه یونجه زرد برای بهبود علائم نسیان یا فراموشی آورده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز اسانس و عصاره‌های حاصل از یونجه زرد به روش المن است. مواد و روش کار: سرشاخه‌های گل‌دار یونجه زرد به روش تقطیر با بخارآب اسانس گیری شده و ترکیبات اسانس با کمک دستگاه GC-MS شناسایی و تعیین مقدار گردیده و توسط دو سیستم حلال به روش سوکسله عصاره گیری شد. عصاره‌ها با استفاده از آون و خشکاندن انجمادی دهیدراته شدند. اثر مهارکنندگی آنزیمی اسانس و عصاره‌های مختلف توسط روش المن موردسنجش قرار گرفت. یافته‌ها: بررسی ترکیبات اسانس یونجه زرد منجر به شناسایی 18 ترکیب شد که به ترتیب هگزیل بوتیرات (18/8)، استیک اسید اکتیل استر (73/7)، فیتول (54/5)، اکتیل بوتیرات (95/3)، و هگزاهیدروفارنسیل استون (76/3) بیشترین درصد ترکیبات را به خود اختصاص دادند. نتایج روش المن نشان داد که اسانس فاقد اثر مهاری آنزیم بوده و بیشترین اثر مهاری توسط عصاره اتانولی فریزدراید (48/2±9/70درصد) است. عصاره فریز دراید اتانول اثر مهاری قوی‌تری نسبت به عصاره خشک‌شده با آون نشان داد. بررسی فیتوشیمیایی اولیه بر روی عصاره اتانولی نشان داد که به‌احتمال‌قوی ترکیبات فنولیک و کومارین‌ها مسوول ایجاد اثر مهارکنندگی آنزیمی هستند. بحث و نتیجه‌گیری: خشک‌کردن انجمادی یک روش مناسب برای خشکاندن عصاره اتانولی حاصل از گیاه یونجه زرد است زیرا می‌تواند منجر به حفظ کومارین‌ها و ترکیبات فنولیک عصاره گردد. همچنین نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی فریزدراید یونجه زرد دارای قوی‌ترین اثر مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز بوده و می‌تواند دارای پتانسیل و ارزش دارویی باشد.
    کلید واژگان
    یونجه زرد
    روش المن
    اسانس
    کومارین
    ترکیبات فنولیک
    آلزایمر
    داروسازی

    شماره نشریه
    12
    تاریخ نشر
    2025-03-01
    1403-12-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    سازمان پدید آورنده
    دپارتمان فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران (نویسنده مسئول)
    دپارتمان فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، مرکز آموزشی و درمانی الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    دپارتمان شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2717-008X
    URI
    http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6395-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1155913

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب