نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorریاضی, پوریاfa_IR
dc.contributor.authorکریمی دهکردی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorجعفریان دهکردی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:10:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:10:43Z
dc.date.available1403-12-21T02:10:43Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:10:43Z
dc.date.issued2024-08-01en_US
dc.date.issued1403-05-11fa_IR
dc.identifier.citationریاضی, پوریا, کریمی دهکردی, مریم, جعفریان دهکردی, محسن. (1403). اثر محافظتی دانه چیا (Salvia hispanica L.) در آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش سوری. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 28(3), 226-233. doi: 10.48307/FMSJ.2024.28.3.226fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.48307/FMSJ.2024.28.3.226
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-5111-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147591
dc.description.abstractزمینه و هدف: بنزوپیرن یک ماده سرطان‌زای محیطی شناخته شده است که باعث القای استرس اکسیداتیو، التهاب و سایر عوارض متابولیک می‌شود. در مطالعه حاضر، اثرات محافظتی دانه چیا در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش‌ بررسی گردید. روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 55 موش سوری نر به 11 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه اول تا سوم به­عنوان کنترل منفی (غذای عادی)، روغن زیتون (حلال بنزوپیرن) و کنترل مثبت (بنزوپیرن) استفاده شد. بنزوپیرن (75 میلی ­گرم بر کیلوگرم) از طریق گاواژ با روغن زیتون خورانده شد. گروه چهارم، مربوط به مصرف ویتامین E (250 میلی­گرم بر کیلوگرم از طریق گاواژ) به تنهایی و گروه پنجم مربوط به مصرف ویتامین E همراه با بنزوپیرن بود. سه گروه دیگر به­ترتیب روزانه دانه چیا در دوزهای 10، 20 و 30 درصد وزنی/وزنی به صورت خوراکی دریافت کردند. به سه گروه‌ مداخله، دانه چیا در دوزهای بالا به همراه بنزوپیرن داده شد. همه تیمارها 4 هفته انجام شد. بعد از ۱ ماه، خونگیری از قلب انجام و پارامترهای استرس اکسیداتیو شامل TAC، SOD، GPx و MDA در سرم به روش کالریمتری سنجش گردید. یافته‌ها: تجویز بنزوپیرن در موشها باعث القای سمیت اکسیداتیو و کاهش معنی دار TAC، SOD و GPx و افزایش معنی دار MDA (ناشی از پراکسیداسیون لیپیدی) گردید (05/0P<). این تغییرات به طور معنی داری در گروه‌های تحت درمان با دوزهای بالای دانه چیا بهبود یافت (05/0P<). درحالی­که تیمار با ویتامین E قادر به اصلاح استرس اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن نبود.  نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های مطالعه حاضر، دانه چیا با افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی، نقش حفاظتی مهمی در برابر سمیت اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن دارد که در مسمومیت با بنزوپیرن می‌تواند بهتر از ویتامین E عمل کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.48307/FMSJ.2024.28.3.226
dc.subjectدانه چیاfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectبنزوپیرنfa_IR
dc.subjectویتامین Efa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثر محافظتی دانه چیا (Salvia hispanica L.) در آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش سوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage226
dc.citation.epage233


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد