نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیقت لاری, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمیلاجردی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمیلاجردی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:10:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:10:42Z
dc.date.available1403-12-21T02:10:42Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:10:42Z
dc.date.issued2024-10-01en_US
dc.date.issued1403-07-10fa_IR
dc.identifier.citationحقیقت لاری, محمد مهدی, میلاجردی, مریم, میلاجردی, علیرضا. (1403). مکانیسم‌های مولکولی موثر در فعالیت ضدسرطانی کروسین و کروستین، دو ترکیب زیست‌فعال موجود در زعفران. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 28(5), 554-565. doi: 10.48307/FMSJ.2024.28.5.554fa_IR
dc.identifier.issn1029-7855
dc.identifier.issn2008-9821
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.48307/FMSJ.2024.28.5.554
dc.identifier.urihttp://feyz.kaums.ac.ir/article-1-5229-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147590
dc.description.abstractزعفران به عنوان یک ادویه با ارزش، علاوه بر خواص آروماتیک، از اثرات دارویی متنوعی از جمله خواص ضدسرطانی برخوردار است. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که ترکیبات زیست‌فعال موجود در زعفران، به‌ویژه کروسین و کروستین، دارای اثرات سمی انتخابی بر سلول‌های سرطانی هستند. در این مطالعه مروری، با هدف بررسی جامع مکانیسم‌های ضدسرطانی زعفران و ترکیبات فعال آن، مطالعات منتشر شده در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند PubMed، ScienceDirect  و SID مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها نشان می‌دهند که زعفران و ترکیبات آن از طریق مکانیسم‌های مختلفی از جمله مهار سنتز DNA و RNA، القای آپوپتوز و تداخل با چرخه سلولی، رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند. کروسین به عنوان مهم‌ترین ترکیب فعال زعفران، با ایجاد تغییرات در بیان ژن‌ها و القای مرگ برنامه‌ریزی شده سلول‌ها، اثر ضدسرطانی خود را اعمال می‌نماید. همچنین، کروستین با کاهش سنتز DNA، RNA و پروتئین، مهار RNA پلی مراز II در سلول­ های نئوپلاستیک و تداخل با ساختار هیستون H1 و H1-DNA، رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند. شایان ذکر است که مطالعات نشان می‌دهند زعفران و ترکیبات آن در دوزهای درمانی، سمیت قابل توجهی برای سلول‌های طبیعی ایجاد نمی‌کنند. این ویژگی، پتانسیل بالای زعفران و ترکیبات آن را به عنوان یک عامل ضدسرطان طبیعی و ایمن نشان می‌دهد. در نتیجه، یافته‌های این مطالعه مروری، شواهد قوی در حمایت از اثرات ضدسرطانی زعفران و ترکیبات فعال آن به‌ویژه کروسین و کروستین ارائه می‌دهند. با این حال، برای ارایه این یافته‌ها به درمان‌های بالینی، مطالعات بیشتری با طراحی دقیق‌تر و حجم نمونه بزرگ‌تر مورد نیاز است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.relation.ispartofدوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيضfa_IR
dc.relation.ispartofFeyz Journal of Kashan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.48307/FMSJ.2024.28.5.554
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectکروسینfa_IR
dc.subjectکروستینfa_IR
dc.subjectخاصیت ضد سرطانیfa_IR
dc.subjectسمیت انتخابیfa_IR
dc.subjectmedicinefa_IR
dc.subjectparaclinicfa_IR
dc.titleمکانیسم‌های مولکولی موثر در فعالیت ضدسرطانی کروسین و کروستین، دو ترکیب زیست‌فعال موجود در زعفرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage554
dc.citation.epage565


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد