| dc.contributor.author | سمیعزادگان, نگین | fa_IR |
| dc.contributor.author | طایفه, ماندانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فدایی اشکیکی, لیلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصرالله زاده, آذین | fa_IR |
| dc.contributor.author | دعایی, سحر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T02:03:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T02:03:15Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T02:03:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T02:03:15Z | |
| dc.date.issued | 2025-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سمیعزادگان, نگین, طایفه, ماندانا, فدایی اشکیکی, لیلی, نصرالله زاده, آذین, دعایی, سحر. (1404). تاثیر فرآوری، زمان و منطقه برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی چای. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 288-300. doi: 10.22034/FSCT.22.159.288 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.288 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-75806-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147017 | |
| dc.description.abstract | چای پس از آب یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای جهان است و به علت ترکیبات شیمیایی موجود در آن نظیر پلیفنلها، ترکیبات آنتیاکسیدانی و کافئین که سودمند هستند، مورد توجه قرار گرفته است. عواملی مانند فرآوری برگ چای، زمان برداشت برگ و منطقه کشت میتواند بر روی ترکیبات برگ چای تاثیر بگذارد. این تحقیق در طرح فاکتوریل و در غالب طرح کاملا تصادفی شامل متغیرهای مستقل به صورت برگ سبز خام، چای سبز و چای سیاه فرآوری شده است و متغیرهای وابسته در این طرح از جمله اندازه گیری میزان پلیفنل، فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان کافئین و ویژگیهای خاک میباشد که در دو فصل برداشت بهار(اردیبهشت) و تابستان(تیر) و دو منطقه کشت شرق گیلان(لاهیجان) و غرب گیلان(فومن)، انجام شده است. بر طبق نتایج به دست آمده اثرات متقابل بدین صورت بود، میزان رطوبت در چای سبز بهاره منطقه فومن (83/78 %) در بیشترین حالت خود و چای سبز تابستانه منطقه فومن (22/6 %) کمترین مقدار را دارا بود. به همین ترتیب بیشترین میزان ماده جامد نیز در چای سبز تابستانه منطقه فومن (76/93 %) و کمترین میزان آن در برگ سبز بهاره فومن (20/21 %) گزارش شد. همچنین بالاترین میزان کافئین در چای سبز بهاره فومن (65/2 %) و کمترین مقدار آن در برگ سبز تابستانه لاهیجان(87/1 %) گزارش گردید و بیشترین و کمترین میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی به ترتیب در برگ سبز چای لاهیجان در هردو چین بهار و تابستان و چای سیاه تابستانه فومن (27/57 %) دیده شد. علاوه بر این بیشترین میزان ترکیبات پلیفنلی در چای سبز بهاره فومن (37/12 %) و کمترین میزان آن در چای سبز تابستانه فومن (29/12 %) مشاهده گردید.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.288 | |
| dc.subject | پلیفنل | fa_IR |
| dc.subject | چای | fa_IR |
| dc.subject | روش فراوری | fa_IR |
| dc.subject | کافئین | fa_IR |
| dc.subject | منطقه کاشت | fa_IR |
| dc.title | تاثیر فرآوری، زمان و منطقه برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی چای | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانش آموخته مقطع ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته مقطع ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامی، لاهیجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامی، لاهیجان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 159 | |
| dc.citation.spage | 288 | |
| dc.citation.epage | 300 | |