نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسمیع‌زادگان, نگینfa_IR
dc.contributor.authorطایفه, مانداناfa_IR
dc.contributor.authorفدایی اشکیکی, لیلیfa_IR
dc.contributor.authorنصرالله زاده, آذینfa_IR
dc.contributor.authorدعایی, سحرfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:03:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:03:15Z
dc.date.available1403-12-21T02:03:15Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:03:15Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationسمیع‌زادگان, نگین, طایفه, ماندانا, فدایی اشکیکی, لیلی, نصرالله زاده, آذین, دعایی, سحر. (1404). تاثیر فرآوری، زمان و منطقه برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی چای. علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 288-300. doi: 10.22034/FSCT.22.159.288fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.288
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-75806-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147017
dc.description.abstractچای پس از آب یکی از پرمصرفترین نوشیدنی‌های جهان است و به علت ترکیبات شیمیایی موجود در آن نظیر پلی‌فنل‌ها، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و کافئین که سودمند هستند، مورد توجه قرار گرفته است. عواملی مانند فرآوری برگ چای، زمان برداشت برگ و منطقه کشت می‌تواند بر روی ترکیبات برگ چای تاثیر بگذارد. این تحقیق در طرح فاکتوریل و در غالب طرح کاملا تصادفی شامل متغیرهای مستقل به صورت برگ سبز خام، چای سبز و چای سیاه فرآوری شده است و متغیرهای وابسته در این طرح از جمله اندازه گیری میزان پلی‌فنل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان کافئین و ویژگی‌های خاک می‌باشد که در دو فصل برداشت بهار(اردیبهشت) و تابستان(تیر) و دو منطقه کشت شرق گیلان(لاهیجان) و غرب گیلان(فومن)، انجام شده است. بر طبق نتایج به دست آمده اثرات متقابل  بدین صورت بود، میزان رطوبت در چای سبز بهاره منطقه فومن (83/78 %) در بیشترین حالت خود و چای سبز تابستانه منطقه فومن (22/6 %) کمترین مقدار را دارا بود. به همین ترتیب بیشترین میزان ماده جامد نیز در چای سبز تابستانه منطقه فومن (76/93 %) و کمترین میزان آن در برگ سبز بهاره فومن (20/21 %) گزارش شد. همچنین بالاترین میزان کافئین در چای سبز بهاره فومن (65/2 %) و کمترین مقدار آن در برگ سبز تابستانه لاهیجان(87/1 %) گزارش گردید و بیشترین و کمترین میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به ترتیب در برگ سبز چای لاهیجان در هردو چین بهار و تابستان و چای سیاه تابستانه فومن (27/57 %) دیده شد. علاوه بر این بیشترین میزان ترکیبات پلی‌فنلی در چای سبز بهاره فومن (37/12 %) و کمترین میزان آن در چای سبز تابستانه فومن (29/12 %) مشاهده گردید.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.288
dc.subjectپلی‌فنلfa_IR
dc.subjectچایfa_IR
dc.subjectروش فراوریfa_IR
dc.subjectکافئینfa_IR
dc.subjectمنطقه کاشتfa_IR
dc.titleتاثیر فرآوری، زمان و منطقه برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی چایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانش آموخته مقطع ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته مقطع ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامی، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاداسلامی، لاهیجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue159
dc.citation.spage288
dc.citation.epage300


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد