نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, آساناfa_IR
dc.contributor.authorنقی ها, رضاfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, ابوالفضلfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:03:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:03:09Z
dc.date.available1403-12-21T02:03:09Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:03:09Z
dc.date.issued2025-04-01en_US
dc.date.issued1404-01-12fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, آسانا, نقی ها, رضا, احمدی, ابوالفضل. (1404). ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.). علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 157-168. doi: 10.22034/FSCT.22.159.157fa_IR
dc.identifier.issn2008-8787
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.157
dc.identifier.urihttp://fsct.modares.ac.ir/article-7-76372-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147009
dc.description.abstractگیاه اویارسلام  (Cyperus  Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی اعصاب است. در این مطالعه برای اولین بار از گل گیاه اویار سلام به دو روش ماسراسیون و فراصوت با حلال های  آب مقطر و اتانول و در زمان های 15 و 30 دقیقه عصاره گیری شد. هم چنین فعالیت آنتی باکتری با روش تعیین قطر هاله ی عدم رشد،حداقل غلظت بازدارندگی رشد(MIC)  و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC)  و مقدار مواد معدنی موجود در عصاره ی گل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدین صورت گزارش شد که تفاوت بین بازده ی استخرج هر دو روش ناچیز است ولی روش فراصوت به دلیل کاهش بازه ی زمانی عصاره گیری نسبت به ماسراسیون بهینه تر می باشد. در بین مقادیر مواد معدنی بیش ترین مقدار برای پتاسیم و کم ترین مقدار برای مس، مولیبدن و سلنیوم حاصل شد. نتایج حاصل از بررسی خاصیّت آنتی باکتری عصاره ی گل نسبت به آنتی بیوتیک نشان دهنده ی این است که اثر مهارکنندگی آنتی بیوتیک ها روی باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بیش تر است.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofFood Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.157
dc.subjectاویار سلامfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectبازده ی استخراجfa_IR
dc.subjectمواد معدنیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی باکتریfa_IR
dc.titleارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار سابق دانشگاه یاسوجfa_IR
dc.contributor.departmentفارغ التحصیل مهندسی شیمی دانشگاه آزاد ماهشهرfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue159
dc.citation.spage157
dc.citation.epage168
nlai.contributor.orcid0009-0005-4747-7222


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد