| dc.contributor.author | احمدی, آسانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نقی ها, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T02:03:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T02:03:09Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T02:03:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T02:03:09Z | |
| dc.date.issued | 2025-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1404-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احمدی, آسانا, نقی ها, رضا, احمدی, ابوالفضل. (1404). ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.). علوم و صنایع غذایی ایران, 22(159), 157-168. doi: 10.22034/FSCT.22.159.157 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-8787 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.157 | |
| dc.identifier.uri | http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76372-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147009 | |
| dc.description.abstract | گیاه اویارسلام (Cyperus Rotundus L.) از تیره ی جگن (Lyperaceae ) و یک علف هرز تک لپه ای می باشد. غده گیاه اویارسلام دارویی خانگی برای سوء هاضمه، استفراغ، اسهال، تلخ، قابض، آرام بخش، بادشکن، مدر، کرم کش، قاعده آور و مقوی اعصاب است. در این مطالعه برای اولین بار از گل گیاه اویار سلام به دو روش ماسراسیون و فراصوت با حلال های آب مقطر و اتانول و در زمان های 15 و 30 دقیقه عصاره گیری شد. هم چنین فعالیت آنتی باکتری با روش تعیین قطر هاله ی عدم رشد،حداقل غلظت بازدارندگی رشد(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) و مقدار مواد معدنی موجود در عصاره ی گل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدین صورت گزارش شد که تفاوت بین بازده ی استخرج هر دو روش ناچیز است ولی روش فراصوت به دلیل کاهش بازه ی زمانی عصاره گیری نسبت به ماسراسیون بهینه تر می باشد. در بین مقادیر مواد معدنی بیش ترین مقدار برای پتاسیم و کم ترین مقدار برای مس، مولیبدن و سلنیوم حاصل شد. نتایج حاصل از بررسی خاصیّت آنتی باکتری عصاره ی گل نسبت به آنتی بیوتیک نشان دهنده ی این است که اثر مهارکنندگی آنتی بیوتیک ها روی باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بیش تر است.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم و صنایع غذایی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22034/FSCT.22.159.157 | |
| dc.subject | اویار سلام | fa_IR |
| dc.subject | عصاره | fa_IR |
| dc.subject | بازده ی استخراج | fa_IR |
| dc.subject | مواد معدنی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتی باکتری | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی اثر حلال ها و روش های استخراج بر بازده ی استخراج، تعیین مقدار مواد معدنی و فعالیت آنتی باکتری عصاره ی گل گیاه اویار سلام(Cyperus Rotundus L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار سابق دانشگاه یاسوج | fa_IR |
| dc.contributor.department | فارغ التحصیل مهندسی شیمی دانشگاه آزاد ماهشهر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 159 | |
| dc.citation.spage | 157 | |
| dc.citation.epage | 168 | |
| nlai.contributor.orcid | 0009-0005-4747-7222 | |