| dc.contributor.author | ژیانی بخش, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | عابدینی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیازی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بخشان, یونس | fa_IR |
| dc.contributor.author | ادیبی, پویان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T01:46:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T01:46:51Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T01:46:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T01:46:51Z | |
| dc.date.issued | 2024-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2024-02-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1402-11-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ژیانی بخش, محسن, عابدینی, احسان, نیازی, سعید, بخشان, یونس, ادیبی, پویان. (1403). مدلسازی اثر گرادیان دمایی بر فرایند اسمز معکوس. مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر), 56(7), 911-930. doi: 10.22060/mej.2024.22950.7699 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-6032 | |
| dc.identifier.issn | 2476-3446 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2024.22950.7699 | |
| dc.identifier.uri | https://mej.aut.ac.ir/article_5583.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1145703 | |
| dc.description.abstract | در کار حاضر، مدلسازی و فرمولاسیون اثر گرادیان دمایی بر فرایند اسمز معکوس برای تعیین میزان نفوذ آب تصفیه شده و تولید آب تحتتأثیر دو عامل اختلاف دما و میزان غلظت نمک بررسی میگردد. مدلسازی توسط برنامهنویسی با متلب با استفاده از مدل محلول - نفوذ انجام میگردد. بررسی پارامترهای مهم در اسمز معکوس دمایی، بیانگر تأثیر مستقیم اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور بر پارامترها مربوطه میباشد. در هر غلظت نمک افزایش اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور، بهعنوان نیروی محرک، سبب افزایش نفوذ آب تصفیه شده میگردد. در این کار تحقیقی، تأثیر غلظت قسمت آبشور و اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور بر پارامترهای مختلف اسمز معکوس دمایی بررسی شده است. نمودارهای پارامترهای مختلف بر اساس دما در غلظتهای یک و0/35 گرم بر لیتر ارائه گردیده است. در غلظت یک گرم بر لیتر برای اختلاف دماهای 1/5، 2/5 و 10/8 درجه سلسیوس مقادیر نفوذ آب تصفیه شده به ترتیب 0/9، 0/9545 و 1/3118 بر حسب لیتر بر مترمربع ساعت بار و در غلظت 0/35 گرم بر لیتر برای اختلاف دماهای 1/5 و 9/3 درجه سلسیوس مقادیر نفوذ آب تصفیه شده به ترتیب 0/917 و 1/167 بر حسب لیتر بر مترمربع ساعت بار به دست میآیند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی امیر کبیر | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی مکانیک امیرکبیر (امیرکبیر) | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22060/mej.2024.22950.7699 | |
| dc.subject | مدلسازی | fa_IR |
| dc.subject | اسمز معکوس | fa_IR |
| dc.subject | اختلاف دما | fa_IR |
| dc.subject | برنامه متلب | fa_IR |
| dc.subject | مدل محلول - نفوذ | fa_IR |
| dc.subject | آب شیرین کن | fa_IR |
| dc.title | مدلسازی اثر گرادیان دمایی بر فرایند اسمز معکوس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 56 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 911 | |
| dc.citation.epage | 930 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-0082-5937 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-3815-9968 | |