مدلسازی اثر گرادیان دمایی بر فرایند اسمز معکوس
(ندگان)پدیدآور
ژیانی بخش, محسنعابدینی, احساننیازی, سعیدبخشان, یونسادیبی, پویان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در کار حاضر، مدلسازی و فرمولاسیون اثر گرادیان دمایی بر فرایند اسمز معکوس برای تعیین میزان نفوذ آب تصفیه شده و تولید آب تحتتأثیر دو عامل اختلاف دما و میزان غلظت نمک بررسی میگردد. مدلسازی توسط برنامهنویسی با متلب با استفاده از مدل محلول - نفوذ انجام میگردد. بررسی پارامترهای مهم در اسمز معکوس دمایی، بیانگر تأثیر مستقیم اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور بر پارامترها مربوطه میباشد. در هر غلظت نمک افزایش اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور، بهعنوان نیروی محرک، سبب افزایش نفوذ آب تصفیه شده میگردد. در این کار تحقیقی، تأثیر غلظت قسمت آبشور و اختلاف دمای بین قسمت آب تصفیه شده و آبشور بر پارامترهای مختلف اسمز معکوس دمایی بررسی شده است. نمودارهای پارامترهای مختلف بر اساس دما در غلظتهای یک و0/35 گرم بر لیتر ارائه گردیده است. در غلظت یک گرم بر لیتر برای اختلاف دماهای 1/5، 2/5 و 10/8 درجه سلسیوس مقادیر نفوذ آب تصفیه شده به ترتیب 0/9، 0/9545 و 1/3118 بر حسب لیتر بر مترمربع ساعت بار و در غلظت 0/35 گرم بر لیتر برای اختلاف دماهای 1/5 و 9/3 درجه سلسیوس مقادیر نفوذ آب تصفیه شده به ترتیب 0/917 و 1/167 بر حسب لیتر بر مترمربع ساعت بار به دست میآیند.
کلید واژگان
مدلسازیاسمز معکوس
اختلاف دما
برنامه متلب
مدل محلول - نفوذ
آب شیرین کن
شماره نشریه
7تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
دانشگاه صنعتی امیر کبیرسازمان پدید آورنده
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانگروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
شاپا
2008-60322476-3446



