نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T01:15:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T01:15:38Z
dc.date.available1403-12-21T01:15:38Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T01:15:38Z
dc.date.issued2023-12-01en_US
dc.date.issued1402-09-10fa_IR
dc.identifier.citationمیرمیران, پروین, بهادران, زهرا. (1402). مروری بر اثرات مدل‌های روزه‌داری متناوب با محدودیت زمان خوردن بر ترکیب توده بدن در مبتلایان به اضافه وزن و چاقی: فواید و عوارض جانبی احتمالی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 25(5), 433-442.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3179-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1143252
dc.description.abstractروزه ­داری متناوب به­ عنوان دوره­ های پرهیز مطلق یا شدید از خوردن و به­ دنبال آن دوره‌های خوردن آزاد و یا کنترل­ شده تعریف می‌شود. روزه ­داری متناوب موجب کاهش وزن توده چربی بدن، کاهش اندازه سلول‌های چربی، بهبود متابولیسم چربی در بافت چربی، بهبود عملکرد میتوکندری­ ها در سلول چربی و نیز بهبود متابولیسم گلوکز و انسولین می‌شود. از این‌رو روزه­ داری متناوب به­ عنوان یک شیوه نوین و مقبول در مدیریت چاقی و اضافه وزن و نیز بهبود پروفایل متابولیکی مورد توجه قرار گرفته است. مدل روزه­ داری با محدودیت پنجره خوردن یا (TRF)، از مدل­ های رایج و پرطرفدار روزه ­داری متناوب محسوب می‌شود و شامل ناشتایی کامل در طول ساعاتی از شبانه روز (معمولا 14 تا 20 ساعت) و خوردن آزاد در ساعات غیرناشتایی است. مطالعه مروری حاضر ضمن بررسی نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی در خصوص اثرات مدل روزه ­داری TRF بر ترکیب توده بدن در افراد دچار اضافه وزن و چاقی، به تطابق زمانی مدل­ های TRF با ساعت زیست‌شناختی بدن و اثرات جانبی این مدل رایج روزه­ داری متناوب می­ پردازد. نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی نشان می ­دهد پیروی از مدل روزه ­داری TRF با کاهش وزن بدن (1/2 تا 5 درصد، معادل 1/7 تا 3/5 کیلوگرم) و کاهش توده چربی (۳ تا ۲۱ درصد، معادل 0/5 تا ۷ کیلوگرم) در مبتلایان به چاقی و اضافه وزن همراه است. مدت زمان ناشتایی، زمان پنجره خوردن (ابتدا، میانه و یا انتهای روز)، تعداد وعده ­های غذایی در طول زمان پنجره خوردن و نیز مدت زمان پیروی، اثرات مدل روزه­ داری TRF بر وزن و ترکیب توده بدن را تحت تاثیر قرار می­دهد.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectروزه داری متناوبfa_IR
dc.subjectمحدودیت زمان خوردنfa_IR
dc.subjectپنجره خوردنfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectاضافه وزنfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمروری بر اثرات مدل‌های روزه‌داری متناوب با محدودیت زمان خوردن بر ترکیب توده بدن در مبتلایان به اضافه وزن و چاقی: فواید و عوارض جانبی احتمالیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ریزمغذی‌ها، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،fa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue5
dc.citation.spage433
dc.citation.epage442


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد