• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 25, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 25, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر اثرات مدل‌های روزه‌داری متناوب با محدودیت زمان خوردن بر ترکیب توده بدن در مبتلایان به اضافه وزن و چاقی: فواید و عوارض جانبی احتمالی

    (ندگان)پدیدآور
    میرمیران, پروینبهادران, زهرا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روزه ­داری متناوب به­ عنوان دوره­ های پرهیز مطلق یا شدید از خوردن و به­ دنبال آن دوره‌های خوردن آزاد و یا کنترل­ شده تعریف می‌شود. روزه ­داری متناوب موجب کاهش وزن توده چربی بدن، کاهش اندازه سلول‌های چربی، بهبود متابولیسم چربی در بافت چربی، بهبود عملکرد میتوکندری­ ها در سلول چربی و نیز بهبود متابولیسم گلوکز و انسولین می‌شود. از این‌رو روزه­ داری متناوب به­ عنوان یک شیوه نوین و مقبول در مدیریت چاقی و اضافه وزن و نیز بهبود پروفایل متابولیکی مورد توجه قرار گرفته است. مدل روزه­ داری با محدودیت پنجره خوردن یا (TRF)، از مدل­ های رایج و پرطرفدار روزه ­داری متناوب محسوب می‌شود و شامل ناشتایی کامل در طول ساعاتی از شبانه روز (معمولا 14 تا 20 ساعت) و خوردن آزاد در ساعات غیرناشتایی است. مطالعه مروری حاضر ضمن بررسی نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی در خصوص اثرات مدل روزه ­داری TRF بر ترکیب توده بدن در افراد دچار اضافه وزن و چاقی، به تطابق زمانی مدل­ های TRF با ساعت زیست‌شناختی بدن و اثرات جانبی این مدل رایج روزه­ داری متناوب می­ پردازد. نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی نشان می ­دهد پیروی از مدل روزه ­داری TRF با کاهش وزن بدن (1/2 تا 5 درصد، معادل 1/7 تا 3/5 کیلوگرم) و کاهش توده چربی (۳ تا ۲۱ درصد، معادل 0/5 تا ۷ کیلوگرم) در مبتلایان به چاقی و اضافه وزن همراه است. مدت زمان ناشتایی، زمان پنجره خوردن (ابتدا، میانه و یا انتهای روز)، تعداد وعده ­های غذایی در طول زمان پنجره خوردن و نیز مدت زمان پیروی، اثرات مدل روزه­ داری TRF بر وزن و ترکیب توده بدن را تحت تاثیر قرار می­دهد.  
    کلید واژگان
    روزه داری متناوب
    محدودیت زمان خوردن
    پنجره خوردن
    چاقی
    اضافه وزن
    تغذيه

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2023-12-01
    1402-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات ریزمغذی‌ها، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3179-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1143252

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب