مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح ویتامین E جیره غذایی بر عملکرد تولید مثل ماهی ماده شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus)
(ندگان)پدیدآور
ذبایح نجف آبادی, مجتبیمحمدی آذرم, حمیدطرفی موزان زاده, منصورشهریاری, علی
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثرات ویتامین E بر عملکرد تولیدمثلی ماهیان مادهی شانک زرد باله عربی (Acanthopagrus arabicus) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، به جیره پایه (50 درصد پروتئین خام، 18 درصد چربی خام) سطوح مختلف 0، 25، 50، 100، 250، 500 و 1000 میلیگرم ویتامین E در کیلوگرم غذا اضافه شد. بنابراین، 294 پیش مولد در 21 مخزن پلی اتیلن استوانهای با حجم 5/1 مترمکعب (14 ماهی در هر مخزن) حاوی 2/1 متر مکعب آب دریا با شوری 2/40 گرم در لیتر، به نسبت جنسی 1:1 (نر: ماده) نگهداری شدند. ماهیها دو بار در روز با جیرههای آزمایشی، در طول مدت 135 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که مکمل ویتامین E بر شاخصهای رشد در مولدین ماده A. arabicus تاثیری نداشت. شاخصهای تولیدمثلی شامل نرخ تخم ریزی، درصد لقاح، تخم گشایی و زندهمانی لارو در مولدین تغذیه شده با سطح 250 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا افزایش یافت (05/0>P) درحالیکه ناهنجاری جنین کاهش یافت. بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، افزودن 250 میلیگرم ویتامین E در کیلوگرم جیره غذایی برای بهبود عملکرد تولیدمثلی مانند درصد لقاح و تخم گشایی، نرخ تخم ریزی و زندهمانی لارو، در مولدهای ماده ماهی شانک زرد باله عربی توصیه میشود.
کلید واژگان
ویتامین Eشانک زرد باله عربی
تولید مثل
لقاح
زندهمانی لارو
تكثير و پرورش
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2024-12-011403-09-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهردانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
دانشگاه شهید چمران
شاپا
1026-13542322-5998



