• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح ویتامین E جیره‌ غذایی بر عملکرد تولید مثل ماهی ماده شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus)

    (ندگان)پدیدآور
    ذبایح نجف آبادی, مجتبیمحمدی آذرم, حمیدطرفی موزان زاده, منصورشهریاری, علی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه اثرات ویتامین E بر عملکرد تولیدمثلی ماهیان ماده‌ی شانک زرد باله عربی (Acanthopagrus arabicus) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، به جیره پایه (50 درصد پروتئین خام، 18 درصد چربی خام) سطوح مختلف 0، 25، 50، 100، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا اضافه شد. بنابراین، 294 پیش مولد در 21 مخزن پلی اتیلن استوانه‌ای با حجم 5/1 مترمکعب (14 ماهی در هر مخزن) حاوی 2/1 متر مکعب آب دریا با شوری 2/40 گرم در لیتر، به نسبت جنسی 1:1 (نر: ماده) نگهداری شدند. ماهی‌ها دو بار در روز با جیره‌های آزمایشی، در طول مدت 135 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که مکمل ویتامین E بر شاخص‌های رشد در مولدین ماده A. arabicus تاثیری نداشت. شاخص‌های تولیدمثلی شامل نرخ تخم ریزی، درصد لقاح، تخم گشایی و زنده‌مانی لارو در مولدین تغذیه شده با سطح 250 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا افزایش یافت (05/0>P) درحالی‌که ناهنجاری جنین کاهش یافت. بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر، افزودن 250 میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم جیره غذایی برای بهبود عملکرد تولیدمثلی مانند درصد لقاح و تخم گشایی، نرخ تخم ریزی و زنده‌مانی لارو، در مولدهای ماده ماهی شانک زرد باله عربی توصیه می‌شود.
    کلید واژگان
    ویتامین E
    شانک زرد باله‌ عربی
    تولید مثل
    لقاح
    زنده‌مانی لارو
    تكثير و پرورش

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2024-12-01
    1403-09-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    دانشگاه شهید چمران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2844-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139714

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب