نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیشرو, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorشهریاری مقدم, محسنfa_IR
dc.contributor.authorیوسف الهی, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:23Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:23Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:23Z
dc.date.issued2024-12-01en_US
dc.date.issued1403-09-11fa_IR
dc.identifier.citationپیشرو, سمیه, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, شهریاری مقدم, محسن, یوسف الهی, مصطفی. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از پد جاذب حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis). مجله علمي شيلات ايران, 33(5), 39-53.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2845-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139712
dc.description.abstractدر مطالعه حاضر تأثیر پد جاذب حاوی اسانس رزماری بر زمان ماندگاری فیله کپور معمولی تلقیح شده با باکتری Staphylococcus aureus طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) مورد ارزیابی قرار گرفت. اسانس رزماری با استفاده از دستگاه Clevenger به روش تقطیر آبی استخراج گردید. پس از تعیین حداکثر غلظت اسانس رزماری که فاقد تاثیرات نامطلوب بر ویژگی‌‌های ارگانولپیتیک فیله ماهی بود، فیله‌‌های تلقیح شده با باکتری S. aureus CFU/g) 103) روی پد‌‌های جاذب حاوی 10 میلی‌لیتر اسانس رزماری 5/0 درصد (تیمار ۱)، 1 درصد (تیمار ۲) و 5/1 درصد (تیمار ۳) قرار گرفته و پس از بسته‌بندی در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌‌های شیمیایی (pH، PV، TBA، TVB-N) و میکروبی (شمارش باکتری S. aureus، TVC و PTC) در زمان‌های 24، 72، 120، 168 و 216 ساعت اندازه‌‌گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین تعداد باکتری S.  aureus، تعداد کل باکتری‌‌های مزوفیل و باکتری‌‌های سرماگرا به‌ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 3، هنگام نگهداری مشاهده گردید. پد جاذب حاوی 10 میلی لیتر اسانس رزماری 5/1 درصد بیشترین تأثیر را درکند شدن روند افزایشی PV، TBA و TVB-N نشان داد به‌طوری‌که در پایان زمان آزمایش مقدار این شاخص‌ها به‌ترتیب 23/0±13/ 5، 10/ ±02/ 2 و 94/1±47/ 30 در تیمار شاهد و 12/0±37/ 3، 08/0±33/ 1 و 25/1±10/ 20 در تیمار 3 مشاهده گردید. بنابراین، از نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس رزماری دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی است و زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال را 3 روز افزایش داد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectStaphylococcus aureusfa_IR
dc.subjectپد جاذبfa_IR
dc.subjectرزماریfa_IR
dc.subjectفیله کپور معمولیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از پد جاذب حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue5
dc.citation.spage39
dc.citation.epage53


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد