• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از پد جاذب حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis)

    (ندگان)پدیدآور
    پیشرو, سمیهعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمشهریاری مقدم, محسنیوسف الهی, مصطفی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعه حاضر تأثیر پد جاذب حاوی اسانس رزماری بر زمان ماندگاری فیله کپور معمولی تلقیح شده با باکتری Staphylococcus aureus طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) مورد ارزیابی قرار گرفت. اسانس رزماری با استفاده از دستگاه Clevenger به روش تقطیر آبی استخراج گردید. پس از تعیین حداکثر غلظت اسانس رزماری که فاقد تاثیرات نامطلوب بر ویژگی‌‌های ارگانولپیتیک فیله ماهی بود، فیله‌‌های تلقیح شده با باکتری S. aureus CFU/g) 103) روی پد‌‌های جاذب حاوی 10 میلی‌لیتر اسانس رزماری 5/0 درصد (تیمار ۱)، 1 درصد (تیمار ۲) و 5/1 درصد (تیمار ۳) قرار گرفته و پس از بسته‌بندی در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌‌های شیمیایی (pH، PV، TBA، TVB-N) و میکروبی (شمارش باکتری S. aureus، TVC و PTC) در زمان‌های 24، 72، 120، 168 و 216 ساعت اندازه‌‌گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین تعداد باکتری S.  aureus، تعداد کل باکتری‌‌های مزوفیل و باکتری‌‌های سرماگرا به‌ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 3، هنگام نگهداری مشاهده گردید. پد جاذب حاوی 10 میلی لیتر اسانس رزماری 5/1 درصد بیشترین تأثیر را درکند شدن روند افزایشی PV، TBA و TVB-N نشان داد به‌طوری‌که در پایان زمان آزمایش مقدار این شاخص‌ها به‌ترتیب 23/0±13/ 5، 10/ ±02/ 2 و 94/1±47/ 30 در تیمار شاهد و 12/0±37/ 3، 08/0±33/ 1 و 25/1±10/ 20 در تیمار 3 مشاهده گردید. بنابراین، از نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس رزماری دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی است و زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال را 3 روز افزایش داد.
    کلید واژگان
    اسانس
    Staphylococcus aureus
    پد جاذب
    رزماری
    فیله کپور معمولی
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2024-12-01
    1403-09-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2845-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139712

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب