نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآل بوفتیله, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorجدی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorنوغانی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorکمالی, صغریfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:22Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:22Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:22Z
dc.date.issued2024-12-01en_US
dc.date.issued1403-09-11fa_IR
dc.identifier.citationآل بوفتیله, مهدی, جدی, سمیرا, نوغانی, فاطمه, کمالی, صغری. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر فرمولاسیون و غلظت‌‌های مختلف پلی ساکارید الوان از جلبک Ulva rigida بر ویژگی‌‌های سوسیس مرغ. مجله علمي شيلات ايران, 33(5), 27-38.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2837-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139711
dc.description.abstractهدف از مطالعه حاضر تولید سوسیس مرغ غنی شده با پلی ساکارید الوان استخراج شده از جلبک دریایی Ulva rigida و ارزیابی ویژگی‌‌های مختلف آن بود. بدین منظور ابتدا فرمولاسیون‌‌های مختلفی (4 فرمولاسیون) برای تولید سوسیس مرغ استفاده شد. از بین این تیمارها، تیمار منتخب با استفاده از ویژگی‌‌های حسی تعیین گردید. نتایج ارزیابی‌‌های حسی این مرحله نشان داد که از بین فرمولاسیون‌‌های مختلف سوسیس، فرمولاسیون 4 که حاوی 55 درصد گوشت مرغ، 4 درصد نشاسته ذرت، 2 درصد ایزوله پروتئینی سویا، 1 درصد پودر تخم مرغ، 5/0 درصد سیر، 9 درصد روغن گیاهی و 38/24 درصد پودر یخ بود، دارای بالاترین امتیازات حسی نسبت به بقیه فرمولاسیون‌‌ها بود. در ادامه، غلظت‌‌های 5/0، 1 و 5/1 درصد پلی ساکارید الوانِ استخراج شده به تیمار سوسیس منتخب، اضافه شده و ویژگی‌‌های حسی سوسیس‌‌ها مجدداً ارزیابی شد. نتایج ارزیابی حسی این مرحله نشان داد که سوسیس مرغ حاوی غلظت 5/0 درصد پلی ساکارید الوان،  امتیازات حسی بیشتری نسبت به سوسیس‌‌های حاوی غلظت‌‌های 1 و 5/1 درصد این پلی ساکارید کسب کرد. بنابراین، این تیمار به عنوان تیمار نهایی انتخاب و ویژگی‌‌های مختلف آن از قبیل افت پخت، محتوی رطوبت، ویژگی‌‌های شیمیایی، بافتی، میکروبی و رنگ، سنجش شده و با نتایج تیمار سوسیس مرغ شاهد مقایسه شدند. نتایج نشان داد که تیمار غنی شده دارای افت پخت و مقادیر پراکسید، TBA، TVB-N و بار باکتریایی کل کمتری نسبت به سوسیس‌‌های شاهد بود. مقادیر سختی و فنریت به‌ترتیب در سوسیس‌‌های غنی شده نسبت به سوسیس‌‌های شاهد، افزایش و کاهش یافتند. شاخص‌‌های رنگی (L*، a* و b*) نیز در تیمار غنی شده نسبت به تیمار شاهد، کاهش یافتند. در مجموع، با توجه به نتایج به‌دست آمده می‌‌توان عنوان نمود که سوسیس مرغ حاوی پلی ساکارید الوان استخراج شده از جلبک U. rigida به میزان 5/0 درصد دارای ویژگی‌‌های کیفی مناسبی است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectجلبک‌‌های سبزfa_IR
dc.subjectپلی ساکاریدهای زیست فعالfa_IR
dc.subjectغنی سازیfa_IR
dc.subjectفرآورده‌‌های گوشتیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر فرمولاسیون و غلظت‌‌های مختلف پلی ساکارید الوان از جلبک Ulva rigida بر ویژگی‌‌های سوسیس مرغfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue5
dc.citation.spage27
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد