نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی, سید عبدالحمیدfa_IR
dc.contributor.authorقائدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorشریفیان, منصورfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:19Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:19Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:19Z
dc.date.issued2024-10-01en_US
dc.date.issued1403-07-10fa_IR
dc.identifier.citationحسینی, سید عبدالحمید, قائدی, علیرضا, محمودی, رقیه, شریفیان, منصور. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح مختلف مکمل اسید صفراوی (Runeon 1) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 143-157.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2826-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139708
dc.description.abstractاین مطالعه‌‌ جهت بررسی تـأثیر سطوح مکمل رونئون 1 حاوی 30 درصد اسید صفراوی در جیره غذایی بر شاخص‌‌های رشد، تغذیه، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان طراحی شد. بدین منظور، جیره‌‌های حاوی 0، 300، 600 و 900 میلی‌‌گرم مکمل اسید صفراوی فرموله و ساخته شد. تعداد 600 قطعه بچه‌‌ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان با میانگین وزن 5±52 گرم در قالب 4 تیمار (هر یک با 3 تکرار) در 12 مخزن فایبرگلاس 2000 لیتری با حجم آبگیری 800  لیتر به مدت 75 روز ذخیره گردید. براساس نتایج میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 900 میلی‌‌گرم زیر 1 به‌دست آمد که نشان‌دهنده بهترین عملکرد در بین تیمارهای آزمایشی بود (05/0P>). وزن نهایی (28/7±33/187 گرم) در تیمار مذکور نسبت به سایر تیمارها دارای اختلاف معنی‌‌دار بود (05/0>P). همچنین ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی، میزان کارایی پروتئین و درصد افزایش وزن بدن در تیمار 600 و 900 میلی‌‌گرم نسبت به سایر تیمارها از افزایش نسبی برخوردار بود (05/0P>). تیمارهای دریافت‌کننده مکمل اسید صفراوی نسبت به تیمار شاهد دارای میزان پروتئین بیشتر و خاکستر کمتری بودند. همچنین تیمارهای 300 و 600 میلی‌‌گرم میزان رطوبت بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند (05/0>P). از شاخص‌های بیوشیمیایی سرم نیز گلوکز، تری گلیسیرید، آلبومین و لاکتات دهیدروژناز در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی‌‌داری نشان نداد، اما میزان کلسترول، پروتئین تام وگلوبولین در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به گروه شاهد دارای اختلاف معنی‌‌داری بود (05/0>P). آنزیم آسپارتات ترانس آمیناز در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به گروه کنترل و 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم، آنزیم آلانین ترانس آمیناز در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم و آنزیم آلکالین فسفاتاز در تیمار 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی‌‌داری نشان داد (05/0>P). بهبود نسبی شاخص‌‌های رشد و تغذیه و ترکیبات لاشه و تغییرات برخی از شاخص‌‌های بیوشیمیایی سرم، بیانگر عملکرد مثبت اضافه نمودن اسید صفراوی به میزان 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم به جیره ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان است این در حالی است که تأثیرات افزایش آنزیم‌‌های کبدی در تیمار مذکور می‌‌بایست مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectمکمل اسید صفراویfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشد و تغذیهfa_IR
dc.subjectفاکتورهای بیوشیمیایی سرمfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح مختلف مکمل اسید صفراوی (Runeon 1) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور-مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی یاسوجfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage143
dc.citation.epage157


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد