• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح مختلف مکمل اسید صفراوی (Runeon 1) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, سید عبدالحمیدقائدی, علیرضامحمودی, رقیهشریفیان, منصور
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه‌‌ جهت بررسی تـأثیر سطوح مکمل رونئون 1 حاوی 30 درصد اسید صفراوی در جیره غذایی بر شاخص‌‌های رشد، تغذیه، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان طراحی شد. بدین منظور، جیره‌‌های حاوی 0، 300، 600 و 900 میلی‌‌گرم مکمل اسید صفراوی فرموله و ساخته شد. تعداد 600 قطعه بچه‌‌ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان با میانگین وزن 5±52 گرم در قالب 4 تیمار (هر یک با 3 تکرار) در 12 مخزن فایبرگلاس 2000 لیتری با حجم آبگیری 800  لیتر به مدت 75 روز ذخیره گردید. براساس نتایج میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 900 میلی‌‌گرم زیر 1 به‌دست آمد که نشان‌دهنده بهترین عملکرد در بین تیمارهای آزمایشی بود (05/0P>). وزن نهایی (28/7±33/187 گرم) در تیمار مذکور نسبت به سایر تیمارها دارای اختلاف معنی‌‌دار بود (05/0>P). همچنین ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی، میزان کارایی پروتئین و درصد افزایش وزن بدن در تیمار 600 و 900 میلی‌‌گرم نسبت به سایر تیمارها از افزایش نسبی برخوردار بود (05/0P>). تیمارهای دریافت‌کننده مکمل اسید صفراوی نسبت به تیمار شاهد دارای میزان پروتئین بیشتر و خاکستر کمتری بودند. همچنین تیمارهای 300 و 600 میلی‌‌گرم میزان رطوبت بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند (05/0>P). از شاخص‌های بیوشیمیایی سرم نیز گلوکز، تری گلیسیرید، آلبومین و لاکتات دهیدروژناز در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی‌‌داری نشان نداد، اما میزان کلسترول، پروتئین تام وگلوبولین در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به گروه شاهد دارای اختلاف معنی‌‌داری بود (05/0>P). آنزیم آسپارتات ترانس آمیناز در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به گروه کنترل و 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم، آنزیم آلانین ترانس آمیناز در تیمار 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم و آنزیم آلکالین فسفاتاز در تیمار 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی‌‌داری نشان داد (05/0>P). بهبود نسبی شاخص‌‌های رشد و تغذیه و ترکیبات لاشه و تغییرات برخی از شاخص‌‌های بیوشیمیایی سرم، بیانگر عملکرد مثبت اضافه نمودن اسید صفراوی به میزان 900 میلی‌‌گرم در کیلوگرم به جیره ماهی قزل‌‌آلای رنگین کمان است این در حالی است که تأثیرات افزایش آنزیم‌‌های کبدی در تیمار مذکور می‌‌بایست مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
    کلید واژگان
    مکمل اسید صفراوی
    شاخص‌های رشد و تغذیه
    فاکتورهای بیوشیمیایی سرم
    قزل‌آلای رنگین کمان
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-10-01
    1403-07-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور-مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی یاسوج

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2826-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139708

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب