| dc.contributor.author | اکبرنژاد, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدزاده, صدیقه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-21T00:31:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-11T00:31:19Z | |
| dc.date.available | 1403-12-21T00:31:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-11T00:31:19Z | |
| dc.date.issued | 2024-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبرنژاد, احسان, یگانه, سکینه, محمدزاده, صدیقه. (1403). مقاله علمی – پژوهشی: اثرات بهکارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخصهای رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 131-142. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2817-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139707 | |
| dc.description.abstract | در مطالعه حاضر اثرات بهکارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم به عنوان افزدونی بر شاخصهای رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، تعداد120 قطعه ماهی زبرا با میانگین اولیه وزنی 23/0±335/0 گرم در 12 تانک با تعداد 10 ماهی در هر تانک توزیع شدند. چهار جیره آزمایشی شامل: تیمار اول یا شاهد، جیره پایه (صفر درصد افزودنی، تیمار 1)، تیمار دوم با باکتری L. casei (CFU 106 ×5، تیمار 2)، تیمار سوم با 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 3) و تیمار چهارم با باکتری L. casei به همراه 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 4) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تاثیر جیرههای آزمایشی بر میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و میزان بازماندگی معنادار بود بهطوریکه ماهیان تغذیه شده با باکتری L. casei و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) وزن نهایی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p). اختلاف معناداری در میزان سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بین تیمارها وجود داشت و تیمار 4 دارای بیشترین فعالیت بود (05/0>p). اختلاف معناداری بین تیمارها در پروتئین کل سرم، ایمنوگلوبولین، لیزوزیم و کمپلمان ACH50 مشاهده شد بهطوریکه بالاترین میزان در تیمارهای تغذیه شده با L. casei و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) مشاهده شد (05/0 > p). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکملهای پروبیوتیک باکتری L. casei و پروپیونات سدیم به صورت همزمان (تیمار چهارم) در جیره غذایی ماهی زبرا میتواند بر رشد و سلامت آن تاثیرات مثبتی داشته باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | Lactobacillus casei | fa_IR |
| dc.subject | پروپیونات سدیم | fa_IR |
| dc.subject | ماهی زبرا | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم | fa_IR |
| dc.subject | شاخص بیوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | مقاله علمی – پژوهشی: اثرات بهکارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخصهای رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578 | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578 | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین، آمل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 131 | |
| dc.citation.epage | 142 | |