نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکبرنژاد, احسانfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدزاده, صدیقهfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T00:31:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T00:31:19Z
dc.date.available1403-12-21T00:31:19Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T00:31:19Z
dc.date.issued2024-10-01en_US
dc.date.issued1403-07-10fa_IR
dc.identifier.citationاکبرنژاد, احسان, یگانه, سکینه, محمدزاده, صدیقه. (1403). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 33(4), 131-142.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2817-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139707
dc.description.abstractدر مطالعه حاضر اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei  و پروپیونات سدیم به عنوان افزدونی بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، تعداد120 قطعه ماهی زبرا با میانگین اولیه وزنی 23/0±335/0 گرم در 12 تانک با تعداد 10 ماهی در هر تانک توزیع شدند. چهار جیره‌‌ آزمایشی شامل:  تیمار اول یا شاهد، جیره پایه (صفر درصد افزودنی، تیمار 1)، تیمار دوم با باکتری L. casei  (CFU 106 ×5، تیمار 2)، تیمار سوم با 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 3) و تیمار چهارم با باکتری L. casei  به همراه 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 4) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تاثیر جیره‌‌های آزمایشی بر میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و میزان بازماندگی معنا‌‌دار بود به‌طوری‌‌‌که ماهیان تغذیه شده با باکتری L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) وزن نهایی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p). اختلاف معناداری در میزان سوپر‌‌اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بین تیمارها وجود داشت و تیمار 4 دارای بیشترین فعالیت بود (05/0>p). اختلاف معناداری بین تیمارها در پروتئین‌‌ کل سرم، ایمنوگلوبولین، لیزوزیم و کمپلمان ACH50 مشاهده شد به‌‌طوری‌که بالاترین میزان در تیمارهای تغذیه شده با L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) مشاهده شد (05/0 > p).  نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل‌‌های پروبیوتیک باکتری L. casei و پروپیونات سدیم به صورت همزمان (تیمار چهارم) در جیره غذایی ماهی زبرا می‌‌تواند بر رشد و سلامت آن تاثیرات مثبتی داشته باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectLactobacillus caseifa_IR
dc.subjectپروپیونات سدیمfa_IR
dc.subjectماهی زبراfa_IR
dc.subjectایمنیfa_IR
dc.subjectآنزیمfa_IR
dc.subjectشاخص بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری‌‌های نوین، آمل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage131
dc.citation.epage142


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد