• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 33, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)

    (ندگان)پدیدآور
    اکبرنژاد, احسانیگانه, سکینهمحمدزاده, صدیقه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعه حاضر اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei  و پروپیونات سدیم به عنوان افزدونی بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، تعداد120 قطعه ماهی زبرا با میانگین اولیه وزنی 23/0±335/0 گرم در 12 تانک با تعداد 10 ماهی در هر تانک توزیع شدند. چهار جیره‌‌ آزمایشی شامل:  تیمار اول یا شاهد، جیره پایه (صفر درصد افزودنی، تیمار 1)، تیمار دوم با باکتری L. casei  (CFU 106 ×5، تیمار 2)، تیمار سوم با 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 3) و تیمار چهارم با باکتری L. casei  به همراه 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 4) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تاثیر جیره‌‌های آزمایشی بر میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و میزان بازماندگی معنا‌‌دار بود به‌طوری‌‌‌که ماهیان تغذیه شده با باکتری L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) وزن نهایی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p). اختلاف معناداری در میزان سوپر‌‌اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بین تیمارها وجود داشت و تیمار 4 دارای بیشترین فعالیت بود (05/0>p). اختلاف معناداری بین تیمارها در پروتئین‌‌ کل سرم، ایمنوگلوبولین، لیزوزیم و کمپلمان ACH50 مشاهده شد به‌‌طوری‌که بالاترین میزان در تیمارهای تغذیه شده با L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) مشاهده شد (05/0 > p).  نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل‌‌های پروبیوتیک باکتری L. casei و پروپیونات سدیم به صورت همزمان (تیمار چهارم) در جیره غذایی ماهی زبرا می‌‌تواند بر رشد و سلامت آن تاثیرات مثبتی داشته باشد.
    کلید واژگان
    Lactobacillus casei
    پروپیونات سدیم
    ماهی زبرا
    ایمنی
    آنزیم
    شاخص بیوشیمیایی
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-10-01
    1403-07-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578
    گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578
    دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری‌‌های نوین، آمل، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2817-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1139707

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب